matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2013 Witam, szukam interejsu graficznego który bedzie brał mało ramu oraz procesora. Korzystałem wcześniej z xfce4-goodies i lxde ale nie wiem dla czego vnc4server dużo brał mi strasznie duzo ramu i procesora. Jaki wy macie sugestie bądź propozycje godne polecenia ? Pozdrawiam Mateusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2013 Chyba najlżejszym rozwiązaniem będzie fluxbox + tightvncserver. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2013 hmm zainstalowałem fluxbox + tightvncserver ale fluxbox nie chce coś działać na vps tzn nawet terminal się nie włącza czy ktoś wie jak to naprawić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2013 Jak potrzebujesz gui terminala (z opcją odpalenia jakiegoś 1 programu w gui, ale niczego więcej) to vnc z wbudowanym xtermem jest wystarczający. Jak nie xfce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2013 Git do instalowałem to i nagle wszystko działa Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach