Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Cześć.W kompie mam 2 dyski o różnej wielkości. Pomyślałem, że stworzę sobie partycję raid 0 na której będę trzymał jakieś zainstalowane gry i inne mało ważne rzeczy do których fajnie by mieć szybki dostęp.Z jednego dysku 20GB ucięło się ładnie i powstało miejsce "nieprzydzielone", jednak na drugim mimo ucięcia się 20GB miejsce to należy do "partycji rozszerzonej" i nie jest "nieprzydzielone", tylko "wolne" przez co mogę stworzyć na nim tylko wolumin prosty.Da się to jakoś ominąć? jakiś zewnętrzny soft uruchamiany z poziomu dosu? http://scr.hu/1ffd/oidkvPozdrawiamKszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Pisałeś o szybkim dostępie, chciałbym zauważyć, że Raid0 nie przyśpieszy dostępu do plików.Owszem może przyśpieszyć operacje na nich wykonywane, ale na pewno nie zmniejszy się opóźnienie przy zapisie czy odczycie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Źle zdanie sformułowałem... Powinno zwiększyć szybkość ładowania aplikacji które na tą macierz wrzucam - a o to mi głównie chodzi.Udało mi się to skonfigurować programem Acronis Disk Director.PozdrawiamKszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach