bigzbig 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2006 Szukam miejsca dla pewnego popularnego serwisu o tematyce sportowej. Wlasciciele serwisu sa przygotowani na wydatki, ale oczywiscie w granicach rozsadku. Potrzebne stabilność min. 200 MB powierzchni dyskowej na strone i MySQLa min. 100 G transferu na miesiąc PHP4 i PHP5, MySQL (fajnie jakby byl tez Postgres), mod-rewrite. Co polecacie? ---------------------------------- Pytanie z innej beczki. W chwili obecnej dzialajace w ramach serwisu forum oparte jest o phpBB. Szukam forum o bardziej zoptymalizowanym kodzie, ktore byloby mniejszym obciazeniem dla serwera. Serwis ma ok 9 - 10 tys odwiedzin dziennie z czego wiekszosc przypada na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eth0.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2006 Pytanie z innej beczki. W chwili obecnej dzialajace w ramach serwisu forum oparte jest o phpBB. Szukam forum o bardziej zoptymalizowanym kodzie, ktore byloby mniejszym obciazeniem dla serwera. Serwis ma ok 9 - 10 tys odwiedzin dziennie z czego wiekszosc przypada na forum. Jesli darmowe to punBB, jesli płatne to IPB lub vBulletin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetJaro 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2006 bigzbig, mogę Cię zasponsorować, jednak narazie nie mam PHP5 Na dniach powinien być.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netstrefa 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2006 Polecam Ci konto "Reseller 12 GB" http://netstrefa.pl/reseller.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bigzbig 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2006 @NetJaro dzieki za propozycje - sponsor zawsze sie przyda tym bardziej ze strona ma charakter niekomercyjny (nie liczac kilku reklam), jednakze wole nawet troszke zaplacic niz zmagac sie z problemami technicznymi jak dotychczas. Zastanawiam sie nad dydykiem bo o ile z miejscem i transferem jakos dajemy sobie rade o tyle serwis zwyczajnie pochlania zbyt duzo zasobow systemowych. Skrypty strony sa juz w zasadzie zoptymalizowane. Waskim gardlem pozostaje jedynie wspomniane przeze mnie wyzej forum i wczesniej bedzie trzeba przejsc na IPB albo jakas inna mozliwie tania (ale porzadnie napisana) alternatywe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zero Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2006 @bigzbig sproboj zamiast phpbb np. SMF. Wg mnie jest bardzo szybkie, zuzywa mniej zasobow niz phpbb, ma tyle samo opcji... polecam, bo sam uzywam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2006 Warto przejsc najpierw na IPB i zobaczyc jak bedzie sie zachowywac calosc. Zazwyczaj oprocz zmniejszenia obciazenia dochodza oszczednosci w transferze. Na tym forum na phpbb 8GB na miesiac transferu, a na IPB jakies 6,8GB Wiec przy ilosciach rzedu kilkudziesieciu GB moze to byc znaczaca ilosc. Pozdrawiam, Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach