HaPe 242 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2013 Witam, mam dziwną przypadłość z jednym z komputerów. Windows 7 Home Premium 64bity po pewnym uruchomieniu i po zalogowaniu, wyświetla na pulpicie zawartość dysku C, zamiast zawartości katalogu Desktop z katalogu z profilem. Na innych użytkownikach jest normalnie. Spotkał się ktoś z czymś takim? Wiem, że mogę stworzyć nowego użytkownika i przekopiować profil, lecz może jest na to jakieś obejście? Dodam, że nic nie było instalowane w przeciągu ostatnich kilku dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2013 (edytowany) Może spróbuj w rejestrze sobie zmienić domyślny folder pulpitu na inny ?? start -- > regedit potem wchodzisz w HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Potem po prawej znajdź "Desktop" i edytuj go dodając nowe źródło folderu pulpitu. Pozdrawiam NetMat Edytowano Listopad 30, 2013 przez NetMat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach