Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Cześć!Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Neo Fiber - niestety muszę męczyć się z tym ich sagemcom'em 3764.Udało się na tym komuś skonfigurować Wake-on-lan z zewnątrz?ustawiłem przekierowanie portów 7 i 9 na IP 192.168.1.255 i co śmieszne działa, ale wywołane z urządzenia podłączonego przez wifi, gdy wysyłam sygnał na IP zewnętrzne (czyli niby przekierowuje), ale jeśli wysyłam ten pakiet z zewnątrz na to IP to już nie działa.Bawił się ktoś z tym?PozdrawiamKszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 255? Jaką masz maske? A próbowałeś zmienic np na 254? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2013 Firewalla wyłącz na routerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2013 mam maske /24 dlatego chcialem by polecialo to na broadcast:-P stad adres 255. sprawdzalem tez z .10 bo taki adres jest przypisany do komputera po mac'u ale tez z zewnatrz nie dziala. Firewall wylaczony. Myslalem tez nad tym aby pakiet przekierowac do podlaczonego routera linksysa na pomidorze i za pomoca iptables wypchnac go na broadcast. Ale nie umiem napisac takiej regulki. pozdrawiam kszysiu przepraszam za brak pl znakow - pisze z tel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach