qspu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Cześć Nie wiem dokładnie czego i ile potrzebuje serwer ts3. Będę po raz kolejny stawiał go na vps, ale tym razem nie do testu. Podaje tutaj specyfikacje serwera. http://scr.hu/1sjw/mrmuf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Nie ma żadnych informacji o CPU. Z innych wymagań wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qspu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 (edytowany) 1.5Ghz Edytowano Listopad 26, 2013 przez qspu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Na 32 sloty powinno być OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Odpowiedź prawie na pewno brzmi tak. Jeśli VPS nie uciągnie TS z 32 slotami, to nie nadaje się praktycznie do niczego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 1.5GHz zapewne i tak będzie się nudził Ale też zależy od modelu heh. Starczy na 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qspu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 a 100 lub 200 slotów ? Osób tyle na pewno nie będzie ale stałe 30 gdyby było to jak to może wyglądać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 Tutaj musisz patrzeć tylko na transfer. Ale to już sobie zaobserwujesz przy tych 30 userów ile idzie transferu a później przeliczysz na więcej. Każda firma po dopłacie i kontakcie zwiększy ci transfer także tutaj nie ma problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 Tutaj musisz patrzeć tylko na transfer. Ale to już sobie zaobserwujesz przy tych 30 userów ile idzie transferu a później przeliczysz na więcej. Każda firma po dopłacie i kontakcie zwiększy ci transfer także tutaj nie ma problemów Bullshit kamikadze. TS3 nie zjada aż tak mało CPU, żeby patrzeć tylko na transfer. Trzeba patrzeć zarówno na transfer jak i na CPU. Jak już pisałem wielokrotnie mój tsik działa sobie bardzo sprawnie przy 150 osobach zajmując ok 3/4 1 wątku 2-rdzeniowego intel atoma n2800 @1.86 GHz. Tyle, że to jest dedyk, a jednak wątpię żeby ktokolwiek na 1.5 wirtualizowanym GHz osiągnął aż tyle, nawet jak to jakiś xeonik. 100 to max imho. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qspu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 Ale np mogę mieć aktywne 200 lotów i nie będzie to robiło wielkiej róznicy pomiędzy np 50 jeśli na serwerze będzie max 30 osób ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 No nie będzie skoro będą nieużywane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qspu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 OK. Dzięki i mozna zamknąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach