seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Witam Kupiłem serwer dedykowany od pewnej zagranicznej firmy, ale pracuje trochę zbyt wolno jak na Xeona 1230v2 + dysk jest bardzo wolny. Benchmarki też kiepsko wypadają. Czy jest jaki sposób aby sprawdzić czy ten serwer jest rzeczywiscie dedykiem czy vps-em? Na serwerze mam zainstalowany windows 2003. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Najprościej sobie tracerta puścić, ale też trzeba go umieć odczytać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Ile zapłaciłeś za ten serwer i w jakiej konfiguracji powinien być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Lub poprosić o kvma i zerknąć w biosie, różnice będą zauważalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Xeon 1230v2, 4 gb ddr3, 250 gb hdd - 55$ Jeżeli kto z Was mógłby rzucić okiem na tracert będę bardzo wdzięczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Nie lepiej sobie w PL wziaśc dedyka? Chyba że jakieś lewusiątko bądź projekt wymaga;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 Sprawdź czy ci pokazuje smart dysku jakimś hd tune czy coś. Zwirtualizowany dysk będzie miał pewnie jakieś pierdoły powypisywane albo w ogóle będzie niedostępny. Do tego sprawdź czy na pewno masz wszystkie rdzenie.4GB ramu by wsadzali do takiego procesora? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seomajster 14 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 (edytowany) Sprzedawca napisał mi, że serwer jest dedykowany, ale ma NAS zamiast hdd. Czy to możliwe? W informacji o systemie pisze mi że działa on na vmware. Nas = VMware? Czy da się jakoś sprawdzić czy CPU jest faktycznie dzielony? W panelu sterowania widzę że mam wszystkie rdzenie... Edytowano Listopad 28, 2013 przez seomajster (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 Wirtualizacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dcs.pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2013 Możesz wejść w menedżera urządzeń (devmgmt.msc) i zobaczyć np grafikę lub kartę sieciową. Przykładowy screen z wirtualnej maszyny na vmware: -- Zespół Hostedwindows.pl Zapraszamy przy okazji do zapoznania się z naszą ofertą http://hostedwindows.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2013 Sprawdź czy ci pokazuje smart dysku jakimś hd tune czy coś. Zwirtualizowany dysk będzie miał pewnie jakieś pierdoły powypisywane albo w ogóle będzie niedostępny. Do tego sprawdź czy na pewno masz wszystkie rdzenie. Smart dla wielu kontrolerow nic nie zwroci takze, ale kierunek weryfikacji poprzez dysk jak i inne zasoby mysle ze jak najbardziej dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach