knopers666 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Witam, Szukam mocnego vps (wirtualizacja XEN) lub dedyka. Budżet to 200zł brutto. Wymagania: - 8gb ramu - mocny procek - 100 mb/s - nie wywalenie przez ddosy (nie ma ich, ale kto wie) - polska lokalizacja Przeznaczenie: - serwery gier - ts3 (500 slotów) - nginx Edytowano Listopad 24, 2013 przez knopers666 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 - nie wywalenie przez ddosy OVH? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) A spieszy Ci się? Ja bym poczekał, aż ten Xeon-1 od OVH będzie dostępny dla Polaków. EDYCJA: Tak jak Kszysiu sugeruje, OVH ma przyzwoitą ochronę przeciwko DDoS-om w przystępnej cenie. Może też coś z SDC. Ale ich ochrona sprowadza się do wycinania ruchu z zagranicy, a do tego ponoć mają lossy wieczorem i TS rozłącza. Edytowano Listopad 24, 2013 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
knopers666 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Tylko serwery z lokalizacji w Polsce. To nie musi być ochrona ultra tylko żeby mi nie podziękowali po miechu SDC nie ten budżet niestety, ale bardzo bym chciał :c Edytowano Listopad 24, 2013 przez knopers666 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Wszystko fajnie ale budżet trochę nie halo na takie wymagania;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
knopers666 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Czy ja wiem jest bardzo dużo ofert dobrych vpsów tylko boje się (mój kolega tak miał), że podziękują mi a ja stracę graczy.Oczywiście za granicą jest dużo ofert, ale jak serwery gier to wiadomo w rodzimym kraju bo pingi.Teraz mamy w ovh i jest dość słabo pinig 70ms, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Hm.. Napisz do mnie na PW - zadam Ci kilka pytań i wspólnie spróbujemy znaleźć jakieś rozsądne rozwiązanie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Za jakość się płaci niestety. Za 200zł nie brałbym VPSa z 8GB ram i jakimkolwiek procesorem bo to się po prostu nie kalkuluje - zwłaszcza przy tej wirtualizacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
knopers666 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Doładowuj budżet 250zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Weź jakiegoś dedyka z https://www.sprintdatacenter.pl Będzie to na pewno lepsze od jakiegoś VPSa z firmy krzak z mega parametrami, których może fizycznie nie być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach