raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Witam, nie wiedziałem w jakim to dziale więc. Otóż wyjeżdżam do Australii i mam zamiar stworzyć tam wynajem vps. Mam już zagwarantowany hosting w polsce i mam takie pytanie. Czy nie będzie żadnych problemów jeżeli klient mieszka w Australii a serwer znajduje się w Polsce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Oprócz masakrycznych pingów jakie masz problemy na myśli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Ping w polsce 50ms czyli mniej więcej jaki byłby w australii? Edytowano Listopad 24, 2013 przez raezil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Konsola do góry nogami 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 fuu zle wam dałem net jest do 100 mb/s a ping 8.4 do 8.8 ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Ping w Polsce nie powinien przekroczyć 30ms, mieliśmy klienta w Australii i momentami praca po SSH to nie lada wyczyn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Tak więc opłaca się coś takiego zrobić? Czy opłacalne to jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Słyszałem, że przez pierwszy rok idzie milion zysku wyciągnąć. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Da sprawdzić jakoś jaki ping prawdopodobnie byłby w Polsce i Australii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Spinguj sobie pierwszy, lepszy serwer znajdujący się w Australii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Z naszego serwera w UK: Location Status IP Packet Loss(%) Min RTT (ms) Max RTT (ms) Avg RTT (ms) Response Time (ms) Sydney, Australia 185.9.xx.xx 0.0 298.96 299.405 299.253 299 Z naszego serwera w PL: Sydney, Australia 46.29.xx.xx 0.0 337.573 332.069 334.131 334 Dość długa odpowiedź do Australii. Edytowano Listopad 24, 2013 przez www.mzone-net.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 300ms ping to chyba minimum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Nic nie da rady aby zmniejszyć jakoś ping? Ktoś zresztą kupi serwer z takim pingiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Teoretycznie dałoby się, gdybyś przeprowadził światłowód przez środek ziemi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Ja bym bardziej proponował założenie restauracji z kuchnią Polską w Sidney W Australii są firmy sprzedające takie usługi i co lepsza mają sprzęt na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Czyli przy takim pingu się nie opłaca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Czyli przy takim pingu się nie opłaca? Samo założenie takiego pomysłu jest idiotyczne. Poza tym, po co chcesz się za cokolwiek zabierać, jak pojęcia o sprawie nie masz? Edytowano Listopad 24, 2013 przez pedro84 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Boże, widzisz i nie grzmisz. 300 msa, świetny pomysł na hosting. Jeszcze dopisz na stronie firmowej, że stawiacie na jakość, a nie na czas odpowiedzi to zostaniesz moim mistrzem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 "Twój serwer zdala od niebezpiecznych pająków, a odpowie i tak szybciej niż skoczy kangur" 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 Australia to koniec Świata prawie, tam światło idzie wolniej niż na pozostałych kontynentach Z USA masz trochę lepszy ping, ale tez nie idealny: Los Angeles 203.36.59.56 0.0 159.589 159.435 159.512 159 Ewentualnie pozostanie Ci serwer z Australii lub Chin Hong Kong 203.36.59.56 0.0 159.44 160.406 159.979 159 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Czyli lepszą inwestycją jest załatwienie sobie tam serwerowni? Patrzyłem właśnie na au vps i ceny wahają się od 79 do 200$ za vps 4gb, 4x3,2Ghz itd. Nie zależy mi na jak dużym zysku. Samo to ,że jest to w $ jest opłacalne. W polsce serwerowni zależnie od wymogów płacę daną cenę, np za ten 4gb płace 20zł od serwera. Edytowano Listopad 24, 2013 przez raezil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raezil 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 (edytowany) Jednak zastanowiłem się i nie chce płacić 20zł od serwera lecz mogę zrobić tak,że kupuje dedyk 256gb ram itd Tak więc mam pytanie. Zna ktoś jakiś tani, sprawdzony hosting serwerów dedykowanych? Na OVH wyprzedane a więc chciałbym coś równie taniego. Edytowano Listopad 25, 2013 przez raezil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 Jednak zastanowiłem się i nie chce płacić 20zł od serwera lecz mogę zrobić tak,że kupuje dedyk 256gb ram itd Tak więc mam pytanie. Zna ktoś jakiś tani, sprawdzony hosting serwerów dedykowanych? Na OVH wyprzedane a więc chciałbym coś równie taniego. Coś równie taniego nie znajdziesz, nie ma takiej opcji. Jeżeli chcesz "bawić się" w pamięć RAM >100 GB to polecam pomyśleć nad rozwiązaniem "Cloud". P.S Serwerownia...... To jest serwerownia, a to jest sieć serwerów, np...klik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2013 (edytowany) @raezil: na Twoim miejscu dalbym sobie spokoj z tym biznesem biorac pod uwage to co piszesz (tresc, sposob wypowiedzi). Na tym etapie ja osobiscie trzymalbym sie z dala od Twoich uslug. No chyba, ze zatrudnisz zgrana ekipe: administratora, handlowca, marketingowca, prawnika itp. Jesli myslisz, ze za pomoca jednego dedyka zalatwisz sprawe to sie mylisz. Mamy na forum firme, ktora oferowala VPS'y. Ostatnia (powazna) awaria wywalila te uslugi w kosmos: problemy techniczne, dluga proba usuniecia awarii, rzekomy wypadek osoby ktora sie tym zajmowala itd itd spowodowala, ze firma wycowala sie z tej oferty. A co z klientami? A co z ich danymi? Bedziesz jednym z wielu. Mozliwosc przytulenia gory $$ to nie wszystko. Edytowano Listopad 26, 2013 przez pekus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach