peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 witam, mam aktualnie identyczny serwis postawiony na dwóch vpsach, oba mają nginxa, chce sprawdzić ich maksymalne możliwe obciążenie, który lepszy, który obsluzy wiecej req/s itd. co polecicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 Możesz użyć do tego ab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 Jeżeli konfiguracja nginxa będzie identyczna, a sprzęt z łączem zbliżony to różnic nie będzie Możesz zobaczyć Jmeter. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2013 ab z localhosta jest średnio mariodajny, bo na same requesty (w szczególności dużej ilości) też CPU się schodzi. Aczkolwiek nigdy mnie to narzędzie nie zawiodło i do średniej wydajności nadal się nadaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2013 Czyli mam wykonać ab z jednego vpsa na drugiego czy z pierwszego na pierwszy i drugiego na drugi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2013 Jeśli te VPSy są osiągalne po lanie to test będzie OK. Jeśli nie są to sprawdź jak bardzo różnią się wyniki gdy serwer odpytuje sam siebie via localhost, a jest odpytywany z niezależnego VPS'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach