Marthless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Stanie się jak termin mam od 4 (każdego miesiąca). A opłacę go dopiero 20? - Niestety, nie mam teraz funduszy aby go opłacić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Napisz do ich supportu i się zapytaj o to. Na pewno zawieszą Ci w końcu serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
debi@n 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2014 Witajcie, Zakupiłem serwer (tak właściwie to z oferty online.net) serwer dostępny tutaj http://oneprovider.com/dedicated-servers/paris-france . Ja kupiłem tego za 20E (euro). Działa dobrze ale mam problemy z raidem bo zrobiłem sobie raid 0, ale okazuje się, że nie ma baterii w kontrollerze ani modułu odpowiadającego za cache. Kontroller jaki mam to smart array p410, a serwer to "HP ProLiant DL120 G7". Chciałem was zapytać czy ktoś z was może ma serwer z tej oferty i też nie ma baterii? Bo to chyba podstawa i bateria być powinna? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2014 Witajcie, Zakupiłem serwer (tak właściwie to z oferty online.net) serwer dostępny tutaj http://oneprovider.com/dedicated-servers/paris-france . Ja kupiłem tego za 20E (euro). Działa dobrze ale mam problemy z raidem bo zrobiłem sobie raid 0, ale okazuje się, że nie ma baterii w kontrollerze ani modułu odpowiadającego za cache. Kontroller jaki mam to smart array p410, a serwer to "HP ProLiant DL120 G7". Chciałem was zapytać czy ktoś z was może ma serwer z tej oferty i też nie ma baterii? Bo to chyba podstawa i bateria być powinna? Pozdrawiam Tu masz link do oneprovider : http://www.webhostingtalk.pl/topic/46454-opinie-oneprovidercom-posrednik-produktu-onlinenet/ Co do problemu, kupiłeś serwer od one provider, te serwery tylko siedzą w online.net więc nie można tych firm ze sobą łączyć. Serwery od one provider są to zazwyczaj serwery z recyklingu jak będziesz miał szczęście to wylosujesz coś fajnego, jak nie to dostaniesz takiego trupa że ledwo działa. Ja w online.net baterie miałem, nie w tym serwerze co ty, ale miałem Napisz do supportu, może bateria jest, ale padła... Pozdrawiam NetMat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
debi@n 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2014 Baterii w ogóle nie ma Bo jakby padła to by pisało w logu ze smart array że jest błąd z baterią i by pisało że w ogóle ona jest. A problem jest w tym że jej nie ma Ticketa oczywiście pisałem i odpowiedzieli mi że wysłali go do serwerowni a oni tam to sprawdzili i powiedzieli że z baterią jest wszystko w porządku I teraz gadaj sobie z nimi Tutaj w załączniku daję loga z kontrollera. A tutaj wynik testu: Przy kopiowaniu pliku z partycji na partycję, transfer potrafi być od, 260 MB/s i tak spada powoli, powoli do 80-100 i tak skacze (podejrzewam że dzieję się tak bo nie ma na kontrolerze wcale cache). ADUReport.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2014 Baterii w ogóle nie ma Bo jakby padła to by pisało w logu ze smart array że jest błąd z baterią i by pisało że w ogóle ona jest. A problem jest w tym że jej nie ma Ticketa oczywiście pisałem i odpowiedzieli mi że wysłali go do serwerowni a oni tam to sprawdzili i powiedzieli że z baterią jest wszystko w porządku I teraz gadaj sobie z nimi Tutaj w załączniku daję loga z kontrollera. A tutaj wynik testu: Przy kopiowaniu pliku z partycji na partycję, transfer potrafi być od, 260 MB/s i tak spada powoli, powoli do 80-100 i tak skacze (podejrzewam że dzieję się tak bo nie ma na kontrolerze wcale cache). ADUReport.htm Po pierwsze jesteś w posiadaniu bardzo dobrego serwera jakościowo. Masz za darmo naprawdę świetny sprzęt. Widzę że screen załączony jest z systemu windows i na nim posiadasz serwer tak? Jeśli tak to mam nadzieje że sterowniki wgrałeś do tego kontrolera zanim cokolwiek napisałeś prawda? I ostatnie pytanie ile ma ramu ten kotrnoler oraz czy zaktulalizowałeś firmware kontrolera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
debi@n 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2014 (edytowany) Oczywiście że wgrałem wszystkie dostępne sterowniki do wszystkiego Nawet zainstalowałem http://h17007.www1.hp.com/us/en/enterprise/servers/products/service_pack/spp/index.aspx#tab=TAB1 Więc raczej wszystkie sterowniki mam. Cała rzecz się rozchodzi o to że ten kontroler wcale nie posiada włożonej płytki z ramem Edytowano Maj 12, 2014 przez debi@n (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Dziś co chwila uzupełniają to: http://www.online.net/en/dedicated-server/dedibox-kidechire Dedyk za 2EUR... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 To jest stała cena czy tylko za pierwszy miesiąc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Stała. Tyle że zapolować trzeba podobnie jak na najtańsze kimsyfy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Skąd link do tego macie? Na stronie nie widziałem tej oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Skąd link do tego macie? Na stronie nie widziałem tej oferty. http://lowendtalk.com/discussion/33122/1-99-%C2%A0dedicated-server/p1 Jedno co ważne, że dyski które są w serwerach pracowały po 3-4 lata ;-) Więc pewnie poskładali co się dało z tego co im zalegało ze starych ofert i wyprzedają za grosze, jak dysk padnie to pewnie nie dadzą przedłużyć serwera. Z tego co wiem oferta już nie będzie dostępna. Jeśli ktoś chce coś takiego odkupić to tutaj jakiś handel idzie: http://lowendtalk.com/discussion/33158/buying-online-net-1-99-dedi Ewentualnie poczekać miesiąc, pewnie ktoś nie przedłuży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 (edytowany) Skąd link do tego macie? Na stronie nie widziałem tej oferty. W stopce jest. Ale w konsoli https://console.online.net/en/order/server w ogóle go nie widzę na liście jako opcję do zamówienia. Inne niedostępne są na liście, tylko nie mają buttona order, a ten jest kompletnie nieobecny. W sumie... znacznie jest słabszy jest od kebaba. Procesor jednowątkowy i jednordzeniowy, dysk 3x mniejszy, a cena zbliżona (kebab był po 15PLN, a tutaj wychodzi 10PLN z VAT). No, ale ten sprzedają, a OVH się z kebabów wycofała. I gigabitowe łącze. Edytowano Sierpień 23, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Ale w konsoli https://console.online.net/en/order/server w ogóle go nie widzę na liście jako opcję do zamówienia. Inne niedostępne są na liście, tylko nie mają buttona order, a ten jest kompletnie nieobecny. https://console.online.net/en/order/server_limited 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Oni mają tylko opcje, że pobierają płatność co tydzień? Bo na mojej walutowej visie jest 3% od każdej płatności i to będzie maskra xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thhab 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Oni mają tylko opcje, że pobierają płatność co tydzień? Bo na mojej walutowej visie jest 3% od każdej płatności i to będzie maskra xd Pobierają kasę raz na miesiąc, chyba, że kupisz np serwer 20. dnia miesiąca więc pobiorą $ za 10 dni i 1. następnego miesiąca pobiorą $ już za miesiąc cały. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Pobierają za tydzień, bo tyle zostało do końca miesiąca. I jeśli opłata wynosi 3%, to liczba transakcji nie ma znaczenia, tylko wartość całkowita. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 AvailabilityVictim of its success Mają poczucie humoru :-). 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lib3rty1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 (edytowany) Pytanie do posiadaczy serwerów skierowanych bardziej na transfer plików. Czy u was też łącze poza Francję też jest kiepskie ? Niby jest dedykowane minimum 100 mbps a prędkości uploadu są tragiczne. Przykładowe testy: ~$ iperf -c iperf.scottlinux.com -d -t 20 ------------------------------------------------------------ Server listening on TCP port 5001 TCP window size: 85.3 KByte (default) ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ Client connecting to iperf.scottlinux.com, TCP port 5001 TCP window size: 85.0 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [ 5] local 195.154.216.122 port 55832 connected with 173.230.156.66 port 5001 [ 4] local 195.154.216.122 port 5001 connected with 173.230.156.66 port 40692 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [ 4] 0.0-20.1 sec 338 MBytes 142 Mbits/sec [ 5] 0.0-21.9 sec 2.75 MBytes 1.05 Mbits/sec Edytowano Sierpień 24, 2014 przez lib3rty1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thhab 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 (edytowany) Mam jeden serwer ten za 10 euro i tylko wieczorami prędkość uploadu spada do około ~~ 20-30 Mbps. Około godziny 1 rano wraca wszystko do normy. Pewnie inni "klienci" wysysają łącze. /edit prędkość sprawdzam przez speedtest.net wykorzystując ten sam serwer (ID) ale nie wiem czy są to "wiarygodne" testy. Download mam praktycznie taki sam (od 200 do 500 Mbps) Edytowano Sierpień 24, 2014 przez thhab (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lib3rty1 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 ale aż tak i przez cały weekend ? miałem wcześniej inny serwer też z tej samej firmy i wszystko było ok, prędkości też były w sam raz i znacznie lepsze niż teraz dla porównania test z serwera z najnowszej oferty kimi: # iperf -c iperf.scottlinux.com -d -t 20 ------------------------------------------------------------ Server listening on TCP port 5001 TCP window size: 85.3 KByte (default) ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ Client connecting to iperf.scottlinux.com, TCP port 5001 TCP window size: 22.9 KByte (default) ------------------------------------------------------------ [ 5] local 5.135.186.234 port 59451 connected with 173.230.156.66 port 5001 [ 4] local 5.135.186.234 port 5001 connected with 173.230.156.66 port 52111 [ ID] Interval Transfer Bandwidth [ 5] 0.0-20.0 sec 202 MBytes 84.5 Mbits/sec [ 4] 0.0-20.3 sec 116 MBytes 47.9 Mbits/sec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 Nie cały weekend. Nie przesadzajmy. U nas na paredziesiąt serwerów czasem w weekendy pare sztuk ma problemy z łączami. Wszystko z zależy z kim łącze dzielisz w danej szafie rack. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2014 Mają poczucie humoru :-). Strasznie się podniecają tą ofertą, bo się rozeszła błyskawicznie.Niestety z tego co się dowiedziałem jak coś się stanie z którymś serwerem (np. pad dysku) to rozwiązują kontrakt i serwerek przerabiają na ten za 10EUR... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2014 Strasznie się podniecają tą ofertą, bo się rozeszła błyskawicznie.Niestety z tego co się dowiedziałem jak coś się stanie z którymś serwerem (np. pad dysku) to rozwiązują kontrakt i serwerek przerabiają na ten za 10EUR... A to wiarygodne źrodła? Bo po tym powoli nie wiem czy nie wybrać kebaba xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2014 Co znaczy "wybrać"? Przecież ta oferta nie jest już dostępna do zakupu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach