lou. 11 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2014 To już zapytać nie można? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canyon512 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2014 Jeśli chcesz maszyne pod dobry projekt, to płacisz dobre pieniądze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2014 No tak, Tylko teamspeak3 to normalna kolej rzeczy i nie potrzebuje serwera za kilka stówek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canyon512 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2014 Do teamspeak kup sobie voiceserver ;] i będziesz się żalił do supportu w sprawie problemów z ddosami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2014 Już raz miałem taką usługę i nie byłem zadowolony, wolę mieć pełną kontrolę nad tym co robię. Jeżeli serwer nie będzie wystarczał to zawsze można kupić lepszy i zrobić migracje. Pare let temu byłem adminem na serwerze, który był migrowany z vihostu do ovh i wszystko fajnie wyszlo, serwer długo się trzymał, lecz jakiś czas temu zrobili innego ts. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canyon512 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2014 Mogę użyczyć Ci serwera do teamspeak, jak coś to PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 Dzięki, lecz nie skorzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canyon512 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 To jest historia moich alertów z atakmi i teraz jak jest atak to nie odczuwam go Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2014 Czy ktoś zaobserwował jakieś ciekawostki odnośnie Anty-DDoS ? Ja od supportu otrzymałem odpowiedz że serwer jest blokowany w czasie ataku,ale jak to wygląda rzeczywiście to nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canyon512 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 Mam atak na 10 minut serwer jest blokowany na pare godziny, nie odpowiada na ping i przez ssh też się nie połączysz.Natomiast atak w alertach już dawno minoł i niby serwer stoi, ale nic nie wchodzi i nic z niego nie wychodzi.Pisałem do supportu to dostałem odpowiedź że musze dokupić dodatkową ochrone za 25euro, a szczerze mówiąc z darmowego IP stresera wywalisz każda tam maszyne. W kwietniu mam zamiar przejść do soyoustart.pl, bo tam jakoś ta zapora działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 Takie pytanie czy wy również tak macie, że po restarcie sieci service networking restart serwer nie wstaje, ani nie reaguje na komendy z panelu? Jednym słowem trup? Mi to się przydarzyło 2 raz (0 zmian w plikach od sieci). Jedyne co pomaga to napisanie do nich, aby zrestartowali go ręcznie. A w panelu widnieje na czerwono "error" i nic nie działa (reinstalacja/reboot/tryb rescue). Czy tylko jak mam taki dziwny przypadek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 A co oni napisali na to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 1 wiadomość: Sprawdzimy:2 wiadomość: Twój serwer został zrestartowany i tyle. No za 1 razem to jeszcze dosłali wiadomość po kilku minutach, aby ocenić pomoc (+ w podpisie, że jest do mojej dyspozycji w razie problemów). A tak to nie przejęli się zbytnio tym, że serwer nie ma połączenia z siecią/(panelem) A pytać się ich dlaczego to nie działa to chyba nie ma sensu bo i tak nie powiedzą jakie są błędy. A jakby to był jakiś poważny problem to by się tym zajęli bo pierwsza wiadomość była dawno (około 2 tygodni temu), albo jestem nielicznym co ma taki błąd i nie chce im się w to zagłębiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neksi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2014 Mam kilka maszyn u nich [różne konfiguracje] i na każdej ten sam problem - pady maszyny/freez po 1/2 tyg. uptime. Pomaga tylko restart. Ma ktoś ten sam problem? Support sam nie wie co jest przyczyną, twierdzą że nie jest to ich wina, syslogi czyste... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2014 (edytowany) Jak różne konfiguracje? Co mają wspólnego? (Poza administratorem Przesiądź się gdzieś na kompletnie stockowe Ubuntu 12.04 na przykład, z dystrybucyjnym kernelem i zobacz czy nadal będą problemy. Edytowano Marzec 11, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2014 Takie pytanie czy wy również tak macie, że po restarcie sieci service networking restart serwer nie wstaje, ani nie reaguje na komendy z panelu? Jednym słowem trup? Mi to się przydarzyło 2 raz (0 zmian w plikach od sieci). Jedyne co pomaga to napisanie do nich, aby zrestartowali go ręcznie. A w panelu widnieje na czerwono "error" i nic nie działa (reinstalacja/reboot/tryb rescue). Czy tylko jak mam taki dziwny przypadek? A po IPMI nie możesz wejść na serwer zobaczyć co się stało? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2014 A po IPMI nie możesz wejść na serwer zobaczyć co się stało? Nie mam dostępu do IPMI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2014 Witam, w jaki sposób można sprawdzić łącze przez speedtest.net ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArabSmall 118 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2014 Marthelss, wget -O speedtest-cli https://raw.github.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest_cli.py chmod +x speedtest-cli ./speedtest-cli 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2014 Dziękuje. Potwierdzenie: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2014 3 miesiące testów najtańszego dedyka - efekt - 21TB danych przewalonych, 0 awarii sprzętu, 100% uptime łącza i maszyny. Za te pieniądze bardzo fajny sprzęcik pod backup, streaming czy jakieś torrenty. Btw. z okazji 1 kwietnia dostępna nowa ciekawa funkcjonalność - expert mode Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2014 nowa ciekawa funkcjonalność - expert mode Haha rzeczywiście - polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2014 Z okazji błędu w OpenSSL nawet przesyłają informację, jeżeli serwer jest podatny. Zapomniałem zrestartować po aktualizacji i dostałem powiadomienie: ===== ENGLISH VERSION ====Dear Online.net customer,a major security issue has been disclosed these last few days concerning a wellknown cryptology tool (openssl)this security bug put your server's datas to high risk,it is actually very easy with a simple request to gather random part ofunpatched servers memoryIn the interest of our customer, we scanned our whole range of IPs to identifyvulnerable servers, we have identified the following IPs running a vulnerableIMAP service for which you are the technical contact :195.154.xxx.xxxWe urgely invite you to upgrade or patch your openssl version and restartaffected services on your servers (web, vpn, mail...)For reference, a few links:[EN] http://www.openssl.org/news/secadv_20140407.txt[EN] http://heartbleed.com/[FR] http://linuxfr.org/news/nouvelle-vulnerabilite-dans-l-implementation-openssl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 (edytowany) Witam, mam takie pytanie czy ktoś rezygnował z serwerów dedykowanych już tuż przed płatnościami? Zapomniałem dodać, jeszcze ten komunikat: We will start in a few days the collection of your unpaid bills by a bailiff.Dodam jeszcze, że płatność nie została opłacona tylko raz, bo zrezygnowałem przed terminem płatności. Edytowano Kwiecień 11, 2014 przez Marthless (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Tak - nie wystarczy, że nie opłacisz. Musisz wypełnić formularz rezygnacji z serwera. Jeśli chcesz, żeby wygasł na koniec miesiąca, musisz ten formularz wypełnić przed 20 dniem miesiąca. Jeśli zrobisz to po 20, będziesz musiał zapłacić jeszcze za kolejny miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach