poppe 13 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 (edytowany) Witam, Czytalem na francuskim forum ovh, ze wiele osob od nich migruje na serwery http://www.online.net/en/ czy ktos slyszal cos o tej serwerowni? Lista ich serwerów dedykowanych tutaj http://www.online.net/en/dedicated-server Dziekuje. Edytowano Listopad 21, 2013 przez poppe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 Jeśli chodzi o upgarede serwerów z niższego na wyższy jest ono nie możliwe. Jak chcemy zmienić serwer, trzeba zamówić nowy. Co do samego supportu odpowiedź w kilka min. W zależności od której mają biuro otwarte. Co do testowania lub którzy już mieli tam serwery, chętnie usłyszę również jakieś opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mondo90 4 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 Tragiczny support, (odpowiadają na ticket`a po tygodniu i dłużej ), słabe łącze w ofercie podają gwarantowane 100 i 200 MbPS w rzeczyiwstosci wygląda to tak że łacze jest bardzo wolne, maszyny nawet ok choć miałem problem z dyskiem. Podumowując, nie polecam dla większych projektów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 (edytowany) Maszyny super supportu brak klika kilkanaście godzin odpowiadają ( może tylko mi:P) ale oczywiście za taką cenę spokojnie można się pobawić maszynką za 10 euro. Łącze spokojnie z PL wyciąga 200 megabitów. Firma jak najbardziej w porządku do prywatnych zabaw, jak ktoś postawi tam produkcje to powodzenia..... Edytowano Listopad 21, 2013 przez chmuri (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 Maszyny super supportu brak klika kilkanaście godzin odpowiadają ( może tylko mi:P) ale oczywiście za taką cenę spokojnie można się pobawić maszynką za 10 euro. Łącze spokojnie z PL wyciąga 200 megabitów. Firma jak najbardziej w porządku do prywatnych zabaw, jak ktoś postawi tam produkcje to powodzenia..... Na stronie mają różne opcje supportu, więc nie liczyłbym na odpowiedzi w ciągu paru minut w przypadku opcji "wliczonej" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2013 @up Przepraszam najmocniej. Mogło to zabrzmieć jakbym coś od takiej oferty wymagał. Ale było w ręcz przeciwnie. Samego łącza nie dostane w takiej cenie nigdzie:). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 zmieniam zdanie co do supportu > DNO < Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 zmieniam zdanie co do supportu > DNO < A masz wykupiony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 Nie, ale na pytania przed zakupem też się odpowiada. Wcześniej jak pisałem było ok, a teraz brak reakcji po weekendzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 Nie, ale na pytania przed zakupem też się odpowiada. Wcześniej jak pisałem było ok, a teraz brak reakcji po weekendzie. Może im się po weekendzie nazbierało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 Otworzyłem jeden ticket i odpowiedz dostałem po 3-4h wczoraj i dzisiaj podobnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2013 Otworzyłem jeden ticket i odpowiedz dostałem po 3-4h wczoraj i dzisiaj podobnie.Ja nic wczoraj nie dostałem, a pisałem w sobote po 16 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mondo90 4 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2013 Support przedsprzedazowy jak i ten w cenie serwera jest baznadziejny i tyle w temacie. Jesli komuś to nie przeszkadza i nie martwi go że serwis może postać kilka dni offline to pewnie skusi się na serwer za 9 euro, ja nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2013 Kupiłem parę dedyków za 9.99 euro (umieszczone są w DATACENTER 3) Support odpisuję po 5minutach. Łącze: Upload gwarantowany 150Mbps. Serwer (uptime 99.6%) w skali dnia, jak na cenę super. Dedyk za 29.99 euro (umieszczone są w DATACENTER 2) Upload gwarantowany 150Mbps jednak nie spada poniżej 300Mbps. Uptime 100% Tu gdzie jest na czerwono po 1:00 am, to mój błąd. Szczerzę polecam. Planuję zakupić kolejne 10 serwerów (te po 9.99e) i 5 po (29.99e). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2013 (edytowany) Ale jest mały szkopuł, aby zamówić trzeba mieć powiązanie konta PayPal z kartą kredytową. Przynajmniej tak twierdzi support, chociaż mam konto zweryfikowane z bankiem, więc nie powinien być problemu z kupowaniem. Edytowano Listopad 30, 2013 przez Marthless (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2013 Zamówiłem jeden z najtańszych dedyków, aby "przetestować wody" http://www.online.net/en/dedicated-server/dedibox-scL Serwer został dostarczony w ciągu pięciu minut od zamówienia, potem około 40 minut trwała instalacja systemu (co w sumie nie dziwi, zamontowany procesor jest bardzo powolny). Zamontowany dysk rzeczywiście jest hybrydą HDD + SSD Do łącza nie mam zastrzeżeń administrator@xxx:~$ wget http://cachefly.cachefly.net/100mb.test --2013-12-03 13:02:03-- http://cachefly.cachefly.net/100mb.test Resolving cachefly.cachefly.net (cachefly.cachefly.net)... 62.210.187.96 Connecting to cachefly.cachefly.net (cachefly.cachefly.net)|62.210.187.96|:80... connected. HTTP request sent, awaiting response... 200 OK Length: 104857600 (100M) [application/octet-stream] Saving to: â100mb.testâ 100%[===================================================================================================================================================================================================>] 104,857,600 76.2MB/s in 1.3s 2013-12-03 13:02:05 (76.2 MB/s) - â100mb.testâ saved [104857600/104857600] Wygląda na to, że będe zamawiać kolejne serwery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2013 Mi postawili serwer z e3 w 15 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2013 Jedyne pytanie kierowane do kupujących, czy wy posiadacie kartę kredytową która jest zweryfikowana z PayPal, czy z bankiem. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2013 (edytowany) Karta z pp. Edytowano Grudzień 3, 2013 przez tym (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Nie mam karty z pp, jedynie konto. I działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Powiązanie z bankiem (weryfikacja)? I jak ci się udało u nich kupić, bo ja coś nie mogę a mam na koncie wystarczająco aby kupić najtańszy serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Tak, konto bankowe mam zweryfikowane z paypal. Nie mam problemów z tym by zamówić serwer i opłacić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marthless 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 A możesz powiedzieć jakich przeglądarek używasz, jak zamawiasz po przez płatności PayPal. Bo też chciałbym coś zamówić a nie mogę, bo cały czas wyskakuje mi że muszę mieć kartę kredytową. A nawet mam zmienianą walutę i też nic to nie daje, trochę to dla mnie jest dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 marthless na 100% brakuje ci kasy na koncie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Przeglądarka nie ma znaczenia. Jeśli połączyłeś konto z ich systemem to system sam pobiera kasę,ale musi być konto cały czas połączone,bo jak rozłączysz to zabijesz sobie serwer już nie będziesz mógł go przedłużyć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach