nookie 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2006 Witam, Ostatnio tak się chwaliłem, że mi strona chodzi aż miło, aż tu nagle niestety w godzinach szczytu Load Average skacze do 40! Ile ruchu może obslużyć Celeronek 2,6 GHz + 512 ram-u? Strona to gra internetowa z dość dużą ilością odwołań (m.in. kilka opcji jest zrobionych na bazie AJAX-u, z automatycznym wywoływaniem co x sek.) - ok. 500 000 odwołan / dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2006 czas przeniesc sie na lepszy sprzet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nookie 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2006 A jaki proponujecie? Podstawowe dane: Od 1 kwietnia do dzisiaj - wg. Webalizera Hits - 7 500 000 Visits - 85 000 BW - 56 GB MySQL: Serwer MySQL działa przez 0 dni, 0 godzin, 48 minut i 23 sekund. Początek pracy: 13 Kwi 2006, 12:17 Połączenia ř na godzinę Sumarycznie 28 k 35,18 k max. concurrent connections 35 Statystyki zapytań: Od rozpoczęcia jego pracy, do serwera zostało wysłanych 381 576 zapytań. Sumarycznie ř na godzinę ř na minutę ř na sekundę 382 k 473,19 k 7,89 k 131,44 Edit: tak się właśnie zastanawiam, czemu w temacie napisałem wszsytko rozpoczynając z dużej litery :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetJaro 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2006 Może czas użyć cache o ile jeszcze takiego nie ma w skrypcie? Cache zapytań SQL zmniejszyło by ilość zapytań gdzieś o.. 60%? Czasami 70, trudno powiedzieć, ale napewno byłoby mniej. Cache systemu szablonów o ile na takim jest oparta strona zmniejszy transfer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2006 o ja kto napisal ten skrypt ... wez to zoptymalizuj. Bo jedyny sprzet jaki Ci by mozna bylo polecic to pentium/xeon na scsi 15 k Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach