raczkowski1 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 Wita Mam zainstalowany apache2 + php-fpm i kilka wirtualnych hostów, dla każdego osobny fpm pool. Wszystkie pliki tworzone przez skrypty php mają uprawnienia 600. Jak zmusić fpm aby tworzył pliki z 644? Testowałem umask w pliku startowym php-fmp, także dodałem umask do /etc/apache/envars i zmieniałem listen.mode=0022 w pool jednego virtual hosta. Pozdrawiam Dario Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 W pliku konfiguracyjnym puli masz takie coś jak: listen.mode = 0666 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
raczkowski1 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2013 Ustawiłem wg twojej podpowiedzi i dalej to samo, nowe pliki mam z uprawnieniami 600 mój plik konfiguracja dla jednej stronki: [dario] user = dario group = dario listen = /var/run/apache2/php/fpm-dario.socket listen.mode = 0666 pm = dynamic pm.max_children = 5 pm.start_servers = 2 pm.min_spare_servers = 1 pm.max_spare_servers = 3 chdir = / php_admin_value[memory_limit] = 90M php_admin_value[open_basedir] = /var/www/:/usr/share/php5:/tmp A w pliku /etc/init.d/php5-fpm mam --umask 0002 Dzięki za sugestie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach