Pawlo 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2013 Witam. Kupiłem sobie VPS`a na digitalocean (tego najmniejszego, za 5$) z systemem Ubuntu 12.04. Wgrałem na niego wszystko zgodnie z poradnikiem (oprócz jaila) http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-12.04-lts-apache2-bind-dovecot-ispconfig-3 Mam więc panel ISPconfig, jednak w porównaniu z DA niezbyt mi się podoba - stąd tutaj moje pierwsze pytanie - co byście polecili zamiast tego (darmowego)?Drugie pytanie jest związane z domeną. Mianowicie kupiłem sobie domenę na OVH.pl i chcę ją podpiąć pod ten serwer. Nazwa domeny: pwservices.plUtworzyłem strefę dns dla tej domeny poprzez ispconfig z adresami ns1.pwservices.pl i ns2.pwservices.pl.Następnie w panelu OVH chcę zmienić adresy ns200.anycast.me oraz dns200.anycast.me na te moje utworzone. Jednak gdy chcę to zatwierdzić, wyskakuje bład: Strefa SOA dla domeny pwservices.pl nie jest dostępna na serwerze dns: 146.185.128.139Nie wiem co z tym zrobić, dlatego proszę o pomoc. Bardzo możliwe, że źle skonfigurowałem coś na serwerze w trakcie instalacji tych wszystkich rzeczy, które są w tym poradniku. Nie ukrywam, że jestem laikiem w tych sprawach. Jeszcze chciałbym się zapytać, czy dla moich celów (strona www) jest konieczna instalacja tych rzeczy co tam są.Czy nie wystarczyłby LAMP + phpmyadmin i jakiś panel typu DA do zarządzania tym? Ewentualnie jeszcze pocztę zrobić.Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach