Kamil Kamiński 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2013 cześć! będę wdzięczny za radę w następującej sprawie: prowadzę serwis edukacyjny. Użytkownik płaci za dostęp do bazy lekcji i interaktywnego systemu, którego podstawą są filmy - lekcje i rozwiązane zadania. Filmy te znajdują się na razie na YouTubie, więc teoretycznie użytkownik może je obejrzeć za darmo z youtuba. Nie będzie miał wtedy dostępu do systemu i nie będzie znał kolejności, ale taka opcja jest realna. Nie chcę umieszczać filmów na swoim serwerze bo to byłaby b. droga opcja Czy istnieje specjalny hosting dla filmów/inny tańszy hosting pod ten problem aby: 1. można było wrzucać filmy i łatwo wstawiać je na stronie w wygodnym playerze (HTML5 to byłoby marzenie - przyśpieszanie) 2. aby były dostępne jedynie z poziomu strony Z góry dzięki za pomoc! Kamil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2013 Na youtube jest kilka opcji co do filmików - wiem że można ukryć je z wyszukiwarki, zrobić je prywatnymi (tylko osoba z linkiem może obejrzeć film), można zablokować umieszczanie na stronach - ciebie interesuje coś odwrotnego;) Wrzuć cokolwiek na youtube i poszperaj w ustawieniach:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2013 Podczas uploadu można to ustawić nawet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2013 Skontaktuj się ze mną przez prywatną wiadomość albo na GG: 9719735, mogę mieć coś fajnego dla Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2013 Do takiego zastosowania ja bym użył Vimeo Plus. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2013 Vimeo jest woooolne .... Ale na YT da sie na pewno ustawić by tylko osoby posiadające link mogły oglądać filmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 @up - jedna osoba dostaje/kupuje dostęp i może już całemu internetowi dać link. Tutaj tylko własny serwer z zabezpieczeniami na czas oglądania i domenę lub rozwiązania typu Vimeo Plus, czy inne CDNy posiadające możliwość zabezpieczenia secure-linkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 Skontaktuj się ze mną przez prywatną wiadomość albo na GG: 9719735, mogę mieć coś fajnego dla Ciebie Ja się tylko zastanawiam czemu ty wszystko wszystkim chcesz dawać coś od siebie z zaplecza? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 Ja się tylko zastanawiam czemu ty wszystko wszystkim chcesz dawać coś od siebie z zaplecza?Często - tak jak ja - ludzie nie mają firmy, ale wiedzą jak coś zrobić i chcą pomóc. Tak samo jak ja pisałem do Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2013 Często - tak jak ja - ludzie nie mają firmy, ale wiedzą jak coś zrobić i chcą pomóc. Tak samo jak ja pisałem do Ciebie Misiek do Ciebie nic nie mam tyle że przejrzyj więcej jego postów. Do Ciebie się odezwę tak jak gadaliśmy, tylko wyprostuję kilka spraw //koniec offtopu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach