Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 (edytowany) Witam, próbuję nałożyć tekst na obrazka w rozszerzeniu .jpg, ale coś mi to nie wychodzi :/ Posiadam takowy kod: <?php header("Content-type: image/jpeg"); $imgPath = 'tlo.jpg'; $image = imagecreatefromjpeg($imgPath); $color = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255); $string = "Ala ma kota"; $fontSize = 3; $x = 115; $y = 185; imagestring($image, $fontSize, $x, $y, $string, $color); imagejpeg($image); ?> i dostaję coś takiego: Proszę o pomoc. Edytowano Listopad 2, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
igor_s 30 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Mi twój kod działa poprawnie, sprawdź co mówią logi php. I z tego co pamiętam to musisz mieć php z obsługą GD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 No właśnie mnie to też zastanawiania, kiedyś działało elegancko, dziś sprawdzam i dupa :/ PHPinfo: http://speedtestultimate.tk/test.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Wywal nagłówek i jeśli masz włączone wyświetlanie błędów to zobaczysz co jest nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Jak usunąłem nagłówek to dostałem takie coś: JFIF>CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), default quality C $.' ",#(7),01444'9=82<.342C 2!!22222222222222222222222222222222222222222222222222J" }!1AQa"q2#BR$3br %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz w!1AQaq"2B #3Rbr $4%&'()*56789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz?樢(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((4 jx}"p/F1~c($k6D_з LFr"ݸsp _$0X-s|:?'뱛Ej9}dבbyVqyy߷c_1X\_mo^C.O&,_̻oˢq%[Eqhx.b*YXvF{U7rȷ$q[Ko2H4dn]O MSgմFk2Jtʜ qWt?GkZ|]:$w~X?ٸ8+EVJ{0zQޯcCg6H /mqǸW OU=*[\y?deH^ԲerFAb9+<+ϫ|Is2wytnZj]#KWW)^O{ɧ:]Wڕz|j(y-nr3FIUcN~bGA\Gv^YtTɫ3zxJ4"{iK( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (? Włączyłem obsługę błędów i nic mi się nie pokazało Link: http://speedtestultimate.tk/obrazek.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 (edytowany) Czysta abstrakcja: http://speedtestultimate.tk/lol2.php?net=3070514408 http://speedtestultimate.tk/ico.php?net=3070514408 Oba pliki posiadają ten sam kod, czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć to zjawisko?? Nie wiem jak to zrobiłem, ale usunąłem plik, stworzyłem nowy o nazwie "ABC12.php", przekopiowałem kod, zmieniłem nazwę na ico.php i działa... Dla pewności napiszę do "Nie do wiary" aby zbadali sprawę Edytowano Listopad 2, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 A nie miałeś czasem w którymś z plików jakiegoś znaku przed <?php? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Nie miałem :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 (edytowany) A może chwilowo miałeś błąd w pliku, który później poprawiłeś, jednak CloudFlare serwowało wciąż wykonaną wcześniej kopię z błędem?... Pamiętaj, że jeśli obrazki mają być dynamiczne, to musisz dodać odpowiednie nagłówki dotyczące (nie)cache'owania. Edytowano Listopad 2, 2013 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach