Davidson 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 witam, mam problem, chcę wyświetlić dane z bazy do tabeli, lecz tabelka na stronie jest pusta, błędów nie wybija. oto kod: <?php $adres_ip_serwera_mysql_z_baza_danych = '127.0.0.1'; $nazwa_bazy_danych = 'xxxx'; $login_bazy_danych = 'xxxx'; $haslo_bazy_danych = 'xxxx'; if ( !mysql_connect($adres_ip_serwera_mysql_z_baza_danych, $login_bazy_danych,$haslo_bazy_danych) ) { echo 'Nie moge polaczyc sie z baza danych'; exit (0); } if ( !mysql_select_db($nazwa_bazy_danych) ) { echo 'Blad otwarcia bazy danych'; exit (0); } $result = mysql_query("SELECT `Nick` , `TimeGame`, FROM Gracze"); echo "<table border='1'> <tr> <th>Nick</th> <th>Czas</th> </tr>"; while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "</tr>"; echo "<td bgcolor=\"ffff99\">" . $row['Nick'] . "</td>"; echo "<td bgcolor=\"ffff00\">" . $row['TimeGame'] . "</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; if ( !mysql_close() ) { echo 'Nie moge zakonczyc polaczenia z baza danych'; exit (0); } ?> </body> </html> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 A może bez przecinka po ostatnim polu: SELECT Nick, TimeGame FROM Gracze Jak tworzysz zapytania, to możesz wbić je do phpmyadmina w zakładce SQL i zobaczysz gdzie masz ewentualny bląd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Davidson 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Świetnie! Działa! Jeszcze jedno pytanie, w jaki sposób mogę wyświetlić 10 największych wyników (TimeGame) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Do Twojego zapytania dorzucasz limit 10 oraz order by nazwakomórki asc/desc asc rosnąco, desc malejąco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Davidson 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Dzięki, wszystko działa! Można zamknąć! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach