peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2013 Witam serdecznie, nie wiem dlaczego ale mój mail trafia do spamu, korzystam z funkcji mail(), O to screen jak wygląda mail w folderz espam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2013 Sprawdzałeś czy ip serwera bądź twoja domena nie znajduje się na czarnych listach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2013 Zainteresowałeś się SPF, DKIM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2013 W gmailu praktycznie wszystko co wysyłane z mail() leci do spamu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) No to tak, IP mojego serwera nie jest nigdzie na czarnej liście co sprawdziłem. Co do SPF i DKIM to wg howto google'a jest to wytyczna dla IPv6 a nie IPv4 wg: https://support.google.com/mail/answer/81126 Nie zbyt wiem co konkretnie zrobić żeby wiadomość nie trafiała do spamu, mam standardowego wordpressa, liczę na Waszą pomoc. Tutaj informacje na temat domeny: http://www.intodns.com/lolsfera.pl Edytowano Październik 31, 2013 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Co do SPF i DKIM to wg howto google'a jest to wytyczna dla IPv6 a nie IPv4 SPF jest zarówno dla IPv4 jak i dla IPv6, a DKIM podpisuje wiadomości, nie zależy bezpośrednio od adresu IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Czyli rozumiem że według Was SPF jest problemem i poprawne skonfigurowanie SPF naprawi problem dochodzących wiadomości do spamu tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 PTR to jest po prostu revDNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Podaj IP serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Czyli rozumiem że według Was SPF jest problemem i poprawne skonfigurowanie SPF naprawi problem dochodzących wiadomości do spamu tak? Może. Filtry antyspamowe biorą wiele (bardzo wiele, mój spamassasin ma ponad 60 testów, a jeszcze dochodzą prostsze acle) czynników pod uwagę przy klasyfikacji wiadomości. SPF jest na pewno wśród nich i należy go skonfigurować. Inne czynniki to między innymi obecność rekordów mx i sprawnego serwera odbierającego pocztę dla danej domeny, DKIM, poprawny PTR/rDNS, reputacja adresu IP serwera smtp i domeny, zawartość wiadomości (linki, html, obrazki, etc), reakcja danego użytkownika oraz innych użytkowników na wcześniejsze wiadomości od Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 adres IP serwera: 185.5.96.214 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) To jest zadziwiające, mam drugiego wordpressa na tej samej maszynie i maile rejestracyjne dochodzą bez problemu, najśmieszniejsze jest to że konstrukcja maila jest identyczna, o co tu chodzi? W dodatku dla tego wordpressa pod adresem magnolia-network.pl zupełnie nie bawiłem się w dodatkową edycje żeby działało poprawnie wysyłanie maili. przepraszam za double posta, poprzedni można usunąć albo skleic z tym Edytowano Październik 31, 2013 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Wyślij maila z php tutaj dla każdego bloga i zobacz, co powie oraz jaka jest różnica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Mail z Magnolia (ten który działa prawidłowo na WP) http://www.brandonchecketts.com/emailtest.php?email=LsbKvCfs8m%40www.brandonchecketts.com Mail z LolSfera (ten którego maile trafiaja do spamu) http://www.brandonchecketts.com/emailtest.php?email=XFMJWpvKO2%40www.brandonchecketts.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Być może przyczyną jest to: X-Amavis-Alert: BAD HEADER SECTION, Duplicate header field: "MIME-Version" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) Dla mnie one się niczym nie różnią. Może po prostu z którejś domeny wcześniej dostałeś maila i oznaczyłeś go jako "nie spam"? Ale popraw tego mime-a, czemu nie. Edytowano Październik 31, 2013 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Niesamowite, wczoraj nie działało a dziś już działa, a nic nie zmieniałem, czy to możliwe że google przez 1 dzień w jakiś sposób zweryfikował domenę? Pierwszy raz się spotykam z czymś takim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Ja się spotykam od dłuższego czasu z widzimisie google w zakresie traktowania maili jako spam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach