Inferno 41 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 (edytowany) A może pytanie z innej beczki, ale może naprostuje moje myślenie nt hostowania. Moja strona ma te 4-5 MB i ładuje się tak jak się ładuje. Podam 2 przykłady stron bardzo dobrych fotografów, z których każda ładuje się u mnie na komputerze w mgnieniu oka. A nie są to małe strony: 1. http://www.kalina-bez-studia.com/, strona z linuxpl.com. Waga strony ze wszystkim 47MB 2. http://www.bwphotography.pl/blog/, strona chyba z prohost.pl. Waga strony ze wszystkim: 28 MB Jak to jest, że ww strony mając duużo większą liczbę zdjęć na "dzień dobry" ładują się tak szybko ? Fotograf może i dobry ale strony mają jeszcze gorsze pod względem budowy niż Twoja ( w szczególności pierwsza z nich). Ja mam 50Mbps i zajęło mi to dobre parę sekund na załadowanie. Nie tędy droga. Gdybyś dał to komuś konkretnemu do zrobienia to zamiast vps'a zwykły hosting mógłbyś kupić i spokojnie by Ci starczył. PS Jak chcesz zobaczyć jak naprawdę ładuje się dana strona zamiast F5 naciśnij CTRL + F5 Edytowano Październik 31, 2013 przez Inferno (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 @KubaZ Pierwsza podana przez ciebie strona ładuje się też długo. Ogólnie strona nie powinna dużo ważyć w innym przypadku na słabym łączu u klienta będzie się wczytywała wieki, i nie ważne na jakim to wydajnym dedyku i łączu postawisz. Masz tak: Your website is slower than 73% of all tested websites A powinno być tak: Your website is faster than 94% of all tested websites Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Pełne załadowanie się pierwszej z podanych stron następuje u mnie po ~30 sekundach (pamiętajmy że mam 40Mb/s łącze) - faktem jest że sam ma strona i pierwsze kilka obrazków pojawia się praktycznie od razu co daje złudzenie "załadowania się w sekundę"Drugiej stronie dłużej zajęło dostarczenie kodu html (cokolwiek zaczęło się pojawiać po ~4 sekundach) ale załadowała się w ~10 sekund.Wg mnie te strony są beznadziejne.Po 1 - moim zdaniem niewygodne jest oglądanie takich zdjęć jeden pod drugim - nie wygodnie się przewija - to nie demotywatory Po 2 - max 5 postów na stronie ładujących się od razu - jeśli ktoś dojeżdża powiedzmy do 4 postu niech pojawia się kolejne 5 i tak w kółko.Po 3 - zamiast 30 zdjęć z jednej sesji jedno pod drugim jakaś prosta galeria. - np juicebox albo jakiś lightbox.PozdrawiamKszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach