statys 39 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 (edytowany) Cześć, przymierzam się do zakupu laptopa. Głównie oglądam filmi, siedzę na necie itp., czasami zdarza mi się grać w wiedźminy czy inne mass effect. Często natomiast obrabiam filmiki video czy zdjęcia. Upatrzyłem sobie takiego oto lapka : www.x-kom.pl/p/156580-notebook-laptop-15-6-msi-cx61-0od-i5-3230m-12gb-750-dvd-rw-fhd-gt730m.html Myślicie, że to dobry wybór? Czy ewentualnie mielibyście inne propozycje w podobnej/niższej cenie? Dzięki za pomoc. Pozdro Edytowano Październik 28, 2013 przez statys (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
facekonto 7 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 w tej cenie: ~2500zł szukaj DELL XPS L521X Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 Serio za 2500 znajdzie XPS-a? Przeż to seria za 4-5k? Całkiem spoks ten MSI. Ja mam akurat skrzywienie, że 13-14 cali lubię, więc dużo nie doradzę. Ale tak paczę, to spoks : ) Nie wiem, czy nie wolałbym 8GB RAM, może coś ze starszym i5 (ale grafa wciąż dobra), ale za to wrzucić SSD... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 ale za to wrzucić SSD... x2 SSD daje duzy przyrost wydajnosci, szkoda obecnie kupowac nowego laptopa z mocnym cpu z dyskiem sata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
facekonto 7 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 (edytowany) @Sponsi: tak, serio za 2500zł znajdzie XPS wczoraj kupiłem dla koleżanki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3664537630 kilka dni temu kupiłem 3x sztuki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3521483322 obecnie dostępny jest tutaj - za 3.000zł - świetna konfiguracja - b.dobra cena, myślę, że można nawet zejść na 2,8k zł: http://allegro.pl/dell-xps-l521x-i3665356994.html lub tutaj: http://allegro.pl/dell-xps-15-l521x-i5-3230m-6gb500gb-ssd-gt630m-fhd-i3662360782.html sprzęt polecam. niczego sobie co prawda Outlet - jednak NICZYM nie razi, nie ma skaz, rys, braków ... 100% sprzęt ok Edytowano Październik 28, 2013 przez facekonto (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 29, 2013 A, używkę... no akurat taka opcja nie dla mnie, heh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grazka78 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2013 Czy jako domowy laptop polecacie Lenovo z serii Y? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
facekonto 7 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2013 ogólnie o laptopach to sporo informacji jest tutaj: http://nhl.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2013 (edytowany) W tej cenie raczej wszystko będzie prawie identyczne jak to MSI. Producenci raczej trzymają się równo z kwestią podzespoły/cena. Polecanie używanych laptopów to jakaś pomyłka, w szczególności produktów della, których jedyną zaletą jest (w powyższych linkach de facto już praktycznie wyczerpana) gwarancja. Edytowano Październik 30, 2013 przez Inferno (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Nie no, czemu, Dell jest spoks. Dobre wykonanie, masz markę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2013 Chyba że akurat czuć go moczem. Nie żebym odradzał, bo sam używam Delli od dobrych 10 lat, ale to nie jest producent sprzętu o najwyższej jakości, czy z najlepszą obsługą klienta. Średnia półka z przyzwoitymi warunkami gwarancji w liniach biznesowych. Tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom147 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 kiedyś o lapkach i dell i toshiba miałem lepsze zdanie, ale pierwszej firmy mój znajomy miał i po roku matryca zaczęła siadać, a toshibę miała moja była i po miesiącu głośniki zaczęły nawalać, a msi według mnie jest naj, kurde czemu w x-kom on jest teraz niedostępny? to była jakaś promocja? chciałem go teraz kupić a tu klops, co sądzicie o tym http://www.morele.net/laptop-msi-gp70-2od-050xpl-602874/ jest droższy i ma mniej ramu ale wygląda też na spoko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Ja od lat jestem fanką ThinkPadów, dawniej IBM, teraz Lenovo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Serio myślicie, że autor tematu od ostatniego postu powyżej Waszych dwóch nie kupił netbooka ? czizys trochę wyobraźni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Oj tam, można nabić postów ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcela.kos123 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Ja za to cały czas się dziwię, że ludzie nie wolą sobie kupić stacjonarkę, jak mają na to miejsce i laptopa i tak zamierzają używać w domu;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jupiter-9 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2013 Laptop daje poczucie niezależnosci, ale sam sie przychylam coraz bardziej do stacjonarki plus tablet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2013 Ja chciałem tylko lapa, a po 2-3 latach kombinacji skończyło się na desktopie, lapie i tablecie : ) masakra, hehe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
impala 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2013 Ja wolę zdecydowanie lapka. Na upartego moze robic za stacjonarke a na wyjazdach mam wszystko ze sobą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
twintip 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Moim zdaniem aktualnie najlepszym wyborem jest dobra stacjonarka lub dobry lapek + netbook do pracy zdalnej jak nie chcemy targać za dużo np. do pociągu (szczególnie teraz te z ekranem który może być tabletem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach