baldi 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2013 Jak napisać formułę która przekierowuje wszystkie strony oprócz jednej:/fraza1-fraza2-fraza3/fraza1-fraza2-fraza4/fraza1-fraza2-fraza5/fraza1-fraza2-fraza6 itd.Mam tak: RewriteRule ^fraza1-fraza2- http://www.domena.pl/docelowa-srtona [L,R=301] ale chcę wyłączyć z przekierowania/fraza1-fraza2-frazax Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2013 (edytowany) Przed regułą podaj warunek do spełnienia, aby reguła była w ogóle wykonywana, powiedzmy RewriteCond %{REQUEST_URI} !/fraza1-fraza2-frazax$ Jeśli to nie odnosi się do jednej strony (napisałeś o jednej), a wielu pasujących do wzoru (podałeś kilka przykładów), to stwórz odpowiednio pasujące wyrażenie regularne, dla przykładu: RewriteCond %{REQUEST_URI} !/fraza1-fraza2-fraza.$ będzie pasować w sam raz dla Twoich przykładów (kropka oznacza dowolny znak). Edytowano Październik 27, 2013 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baldi 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2013 To jest to! Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Kajstura 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Witam Nie chce zakładać nowego wątku. Proszę o informacje na co muszę zwrócić uwagę na hostingu by przekierować Wordpress-a Muliste postawionego na subdomenach w ten sposób RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www. RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L] Na obecnych ustawieniach wpadam w pętlę przekierowań. Przekierowanie nie musi identyczne z tym w/w. Najbardziej zależny mi by przekierować główna domenę na www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 @ Krzysztof Pamiętaj, by w ustawieniach Wordpress'a ustawić odpowiednio preferowany adres. Bo co z tego, że w .htaccess dasz na "z-www", jak Wordpress będzie miał w ustawieniach "bez-www" i faktycznie wpadniesz w pętlę: htaccess swoje, Wordpress swoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach