fannets 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2013 Witajcie, mam dość nietypowy problem, osobiście spotykam się z nim pierwszy raz. Otóż jest sobie server X ktory ma jakiś tam adres IP i lacza sie z nim uzytkownicy z calej Europy. Teraz nastepuje awaria, jeżeli moge to tak nazwać bo wszystko działa poprawnie, z jedym malym wyjątkiem. Określone osoby (wybrańcy, bo nie znalazłem jakieś zasady) nie mogą się z tym serwerem połączyć. Przy próbie zwykłego pingu, otrzymują komunikat time out. Jedna osoba z Anglii, inna z Polski, jeszcze inna z Belgii, wszedzie rozne adresy IP, rozne komputery. Niczym nie związani, nagle nie mogą się połaczyć z serwerem. Moje pytanie to: Co może być przyczyną braku łączności między serwerem X, a wyżej wspomnianymi użtykownikami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2013 A może masz tam zainstalowanego jakiegoś CSF, który przestał ich lubić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2013 (edytowany) Jeśli ping nie wraca to tracert powie więcej. Jak urwie się zaraz przy Twoim serwerze to jakiś lokalny firewall. W przeciwnym wypadku wiesz gdzie leży problem. Edytowano Październik 24, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepozwole 20 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2013 Dodatkowo warto połączyć ze sobą dwa narzędzia: traceroute i mtr. Raporty z tych narzędzi dadzą Tobie pełniejszy obraz. W sieci znajdziesz sporo informacji jak interpretować ich wyniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach