Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 (edytowany) Witam! Poszukuję serwera (serwerów) VPS lub dedykowanego, które byłyby wykorzystywane jako proxy (dante-server). Przewidywany transfer miesięczny to około 1-1.5TB. Oczywiście proxy nie byłyby wykorzystywane do żadnych nielegalnych czynności ani SEO, więc mogą być nawet adresy zbanowane przez google. Chodzi tylko o mój prywatny użytek. Prędkość łącza może wynosić 20Mb/s (lub 10 z ewentualną możliwością przyspieszenia, gdyby po testach okazało się to niewystarczające). Zależy mi na różnorodoności adresów IP (dedykowanych) w ilości przynajmniej 10 sztuk. Chciałbym, aby były z różnych klas IP. Mogą to być IP polskie jak i inne europejskie. Dystrybucja... hmm, najlepiej CentOS 6. Wiem, że mogę kupić kilka VPS'ów różnych firm, ale być może dostanę ofertę tańszą od jednego dostawcy, gdzie wszystkim mógłbym zarządzać spod jednej lub dwóch maszyn. Pozdrawiam Edytowano Październik 20, 2013 przez Tormiasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Ja mogę ci polecić biznes-host.pl - jednak koszt dodatkowych IP to chyba 10zł miesięcznie. Idealnie pasuje tutaj łącze 20mb/s (bez limitu) No i posiadają spore promocje przy płatności za kilka miesięcy z góry.PozdrawiamKszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 (edytowany) @Kszysiu Nie wiem co do tego biznes-hostu. Już sprawdzałem konfigurator i nie mogłem wybrać opcji z tym 20Mb/s, tylko ilość transferu. No i maksymalnie można zamówić 2 adresy IP na serwer a koszt 50zł (potrzebuję trochę więcej niż 256MB RAM'u) za 2 adresy to chyba troszkę za dużo. Edytowano Październik 20, 2013 przez Tormiasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Zachęcam do zapoznania się z ofertą NetDC.pl: https://www.netdc.pl/serwery-vps Zapraszamy do kontaktu w celu przygotowania oferty indywidualnej z 10 dedykowanymi adresami IP z różnych pul adresowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 http://www.hitme.net.pl/openvz.php 3zł pierwszy adres dodatkowy następne 7zł brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Zamówiłem jeden serwer dla testów na hitme oraz v-net.pro. Zastanawiam sie też nad NetDC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Tormiaszten kalkulator to się do niczego nie nadaje (zbuduj takie pakiety jak są gotowe na stronie i zobaczysz gigantyczną różnicę w cenie)Może jakaś chmurka?np. tiktalik.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Hej! Zapoznaj się z naszą oferta serwerów VPS z SSD oraz serwerami dedykowanymi z administracją w cenie. Bez problemu można dokupić więcej adresów IP mimo gwiazdki w ofercie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2013 Pisałem do was, niestety nikt mi nie odpisał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach