Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 (edytowany) Jakiś czas temu na jednym z moich serwerów w konsoli znikły polskie znaki, a na ich miejsce wskoczyły "krzaki". Jako że wujek Google jest moim kolegą postanowiłem poszukać rozwiązania problemu i natrafiłem na magiczne polecenie: dpkg-reconfigure locales I otwiera mi się kreator: Mam tam wybrane polskie langi, tabem zmieniam na ok i czasami zadziała i pojawia się kolejne okno a czasami nie. Problem w tym że wcale nie zmienia ustawień. Co bym nie zmienił zawsze będzie tak samo po ponownym uruchomieniu kreatora. Obecnie mam taki config: root@s1 ~ # locale LANG=pl_PL.UTF-8 LANGUAGE= LC_CTYPE="pl_PL.UTF-8" LC_NUMERIC="pl_PL.UTF-8" LC_TIME="pl_PL.UTF-8" LC_COLLATE="pl_PL.UTF-8" LC_MONETARY="pl_PL.UTF-8" LC_MESSAGES="pl_PL.UTF-8" LC_PAPER="pl_PL.UTF-8" LC_NAME="pl_PL.UTF-8" LC_ADDRESS="pl_PL.UTF-8" LC_TELEPHONE="pl_PL.UTF-8" LC_MEASUREMENT="pl_PL.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="pl_PL.UTF-8" LC_ALL= Może mi ktoś podpowiedzieć co robię nie tak ? Z góry dzięki za pomoc [edit] Aha, mój system to Debian 6.0 64 bit Edytowano Październik 13, 2013 przez Mich@ł (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Łączysz się przez putty? To wybierz sobie w chyba Translations UTF8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Tak łącze się przez putty Zmiana translacji pomogła, wielkie dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach