globox99 29 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Witam, mam taki kod: http://pastebin.com/g2Z3i0ZH I mi nie działa.Skrypt polegać ma na tym, że jak ktoś wpisze kod, który znajduje się w pliku to da mu wtedy coś tam co ma być wywołane. Natomiast jeśli kod jest nieprawidłowy to wywala błąd ze jest nieoprawny.Jeśli kod jest ok to usuwa go z listy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mondo90 4 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 globox99, jesli jesteś zainteresowany mogę ci sprzedać taki (a nawet bardziej rozbudowny skrypt) za 50 zł. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 A chmody dobre ustawiłeś na plik lista.kodow??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globox99 29 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 A chmody dobre ustawiłeś na plik lista.kodow??? Tak. Błąd na stronie jest taki: Parse error: syntax error, unexpected '{' in /home/hardlive/public_html/koder/prezent/index.php on line 4 globox99, jesli jesteś zainteresowany mogę ci sprzedać taki (a nawet bardziej rozbudowny skrypt) za 50 zł. Pozdrawiam Nie thx.. potrzebuje tylko takiego małego skrypta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 Przy ifie pierwszym brakuje nawiasu na końcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 A może lepiej zrobić to w MySQL, obecną listę zapodać, dodać do input a później wysłać do MySQL coś mniej więcej takiego: <?php if(!empty($_POST['kody'])){ $kody = explode("\n",$_POST['kody']); $query = "insert into kody (kod) values "; $query2 = ""; if(is_array($kody)){ foreach($kody as $kod){ $kod = trim($kod); if(!empty($kod)) $query2 .="('".$kod."'),"; } } if(!empty($query2)){ $query2 = substr($query2, 0, - 1); mysql_query($query.$query2); echo "<p class='note'>dodano</p><br class='clear'>"; } else echo "<p class='error'>błąd</p><br class='clear'>>"; } ?> <b>Wprowadź nowe kody VIP</b><br/> Każdy kod zapisz w nowej linijce, wpisuj <b>TYLKO</b> liczby i litery<hr/> <form action='admin.php?act=vip' method='post'> <textarea name='kody' style='width:400px; height:200px;'></textarea><br/> <input type='submit' value='dodaj kody' style='width:80px'/> </form> A następnie: if(!empty($_POST['kod'])){ $kod = mysql_real_escape_string(trim($_POST['kod'])); $jest = mysql_fetch_array(mysql_query("select id from kody where kod = '".$kod."' and status = 0")); if(empty($jest)) echo "<p class='error'>Nie ma takiego kodu</p><br class='clear'>"; else { // Kod OK. } mysql_query("update kody set status = 1, gracz_id = ".$uzytkownik['gracz']." where id = ".$jest['id']); echo "<p class='note'>Ustawiono konto VIP</p><br class='clear'>"; } } Może brakuję jakiejś { lub } bo usuwałem kod który jest Ci nie potrzebny do tego.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globox99 29 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 Jak teraz mam ten mój pierwszy skrypt dodać w formularz.. ;/? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 na kurshtml.boo.pl znajdziesz najprostszy formularz i w polu tekstowym name="kod" ustawiasz i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globox99 29 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 na kurshtml.boo.pl znajdziesz najprostszy formularz i w polu tekstowym name="kod" ustawiasz i tyle. ok mam ale kiedy wbije na strone to od razu jest KOD ZŁY http://minecraftpolska.net/prezent/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 15, 2013 (edytowany) Bo ten skrypt coś nie działa, ja próbowałem coś ciułać, ale też nie idzie. Niby znajduje, usuwa kod z bazy, ale dalej nie odszukuje reszty. Proponuję Tobie coś z MySQL pomyśleć. Jak chcesz to możesz się odezwać jutro do mnie na kontakt@serwerstatus.pl to coś prostego ci napiszę. Edit: Jeszcze musisz kodowanie pliku na utf-8 zmieniać np. w notepad++ Edytowano Październik 15, 2013 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach