Maraszynko 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Cześć, szukam serwera dedykowanego, dość taniego(około 100zł/msc). Serwer będzie wykorzystywany pod wymagającą stronę WWW, która będzie dużo zapisywała w bazie danych. Widziałbym tu i3/i5, minimum 4GB RAMu oraz dysk SSD. Jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić jeżeli chodzi o parametry to z chęcią czekam na takie odpowiedzi . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvll 6 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Nie licząc OVH, to ty w żadnej firmie nie dostaniesz serwera dedykowanego za 100 zł / mc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 szukam serwera dedykowanego, dość taniego(około 100zł/msc).W tej cenie to tylko jakieś chodzidełko, a nie serwer. Serwer będzie wykorzystywany pod wymagającą stronę WWW, która będzie dużo zapisywała w bazie danych. Widziałbym tu i3/i5, minimum 4GB RAMu oraz dysk SSD.Biorąc pod uwage cene wyżej, to może jeszcze frytki i BigMaca? Człowieniu, OVH nawet takich tanich sprzętów o tych parametrach ni ma. Jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić jeżeli chodzi o parametry to z chęcią czekam na takie odpowiedzi .Podnieś budżet 2-3x, w dodatku netto, to może coś się znajdzie, np mSP SSD w OVH, czy EX40-SSD w Hetznerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Tylko, że OVH wstrzymało sprzedaż nowych serwerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 No to jak wstrzymało to temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Nie licząc OVH, to ty w żadnej firmie nie dostaniesz serwera dedykowanego za 100 zł / mc. Jest jeszcze kilku dostawców z tanimi dedykami, jak Digicube od 8EUR, FirstHeberg od 13EUR czy Online.net od 10EUR, ale bez SSD, oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 (edytowany) Cześć, szukam serwera dedykowanego, dość taniego(około 100zł/msc). Serwer będzie wykorzystywany pod wymagającą stronę WWW, która będzie dużo zapisywała w bazie danych. Widziałbym tu i3/i5, minimum 4GB RAMu oraz dysk SSD. Jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić jeżeli chodzi o parametry to z chęcią czekam na takie odpowiedzi . BUahahahahahahahaahahahahah Sorry - nie mogłem się powstrzymać - dodaj 2-ke lub 3-ke z przodu to możesz zacząć o tym myśleć aha - jak znajdziesz daj cynka - też wezmę Edytowano Październik 13, 2013 przez TeamPlay.com.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 BUahahahahahahahaahahahahah Sorry - nie mogłem się powstrzymać W przypadku VPSa wystarczy dorzucić troche kodów rabatowych + rabat przy płatności na rok i taka cena wychodzi (na rok). Brakuje jeszcze tego dla serwerów dedykowanych u was. Nie wiem co Ci tak do śmiechu. Bo Klient z nikąd takich cen nie wyciąga, tym bardziej na polskim rynku. Skoro może kupić vps za grosze, to pewnie jeszcze pomyśli, że dedyka też sie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 (edytowany) Miłosz - rozumiem ten procek i3, rozumiem ram ale dyski SSD? No to juz lekka przesada... Widzę lekką nutkę sarkazmu ps. Jakich "was" ? Ja nie jestem pracownikiem firmy BH... Edytowano Październik 13, 2013 przez TeamPlay.com.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 No co.. mogł przecież jeszcze zamówić kilo frytek i darmową administracje. Ja nawet nie rozumiem tego procka i3. Ale to sie naprawde z nikąd nie bierze. Ceny usług spadaja - nie ma na inwestycje i rozwój. ps. Jakich "was" ? Ja nie jestem pracownikiem firmy BH... Firma:Biznes-Host Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Mialem firma polecam bh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Jesteś chodzącym słupem reflinków, więc się nie dziwie że ktoś to zweryfikował . 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Ceny usług spadaja - nie ma na inwestycje i rozwój. Rachunek jest prosty, masz 1000 klientów co płacą 10 złotych miesięcznie, ale możesz mieć to samo mając 100 klientów co płacą CI 100 złotych miesięcznie. Rachunek ten sam, a ile oszczędzasz na sprzęcie, pracownikach itp. Jest niestety wyścig cenowy, który ewidentnie powoduje obniżenie cen usług hostingowych. Wbrew pozorom nie jest to dobrze dla klienta, "masówka" powoduje spadek jakości usług i migrację klientów mających nadzieję, że nowy serwer o połowę tańszy będzie lepszy od teraźniejszego. Oczywiście są wyjątki, nie mam tu też żadnej konkretnej firmy na myśli. Dobrym wątkiem w tej całej historii jest to, że dany klient powraca po czasie do firmy rozumiejąc swój błąd i wykupuje droższy serwis doceniając różnicę w jakości i rozumiejąc to za co płaci. W UK jest jeszcze gorzej, ceny są tu też niskie (oczywiście jest inny przelicznik niż w Polsce), potencjalny klient jednak nie ma takiej wiedzy informatycznej jak ma większość dzieci w polskiej podstawówce i płaci słono za usługi i support. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2013 Ja nie jestem pracownikiem firmy BH...Sam usuniesz to z profilu czy mam to zrobić za Ciebie skoro tam nie pracujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach