spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Widziałem tutaj kilka ofert pakietów hostingowych, a nawet serwerów dedykowanych i wirtualnych, z masą IP pod SEO. Czy ktoś mógłby mi w dwóch akapitach pokrótce opisać, jak to działa? Po pierwsze, od strony technicznej. Co to znaczy, że serewer ma jeden adres IP dedykowany i np. 150 współdzielonych? Jak one są współdzielone? I po drugie, od strony pozycjonowania. Rozumiem, że Google daje inną wagę linkom z domen hostowanych na tym samym adresie IP, bo to potencjalnie strony należące do tej samej osoby/organizacji, podczas gdy witryny na różnych adresach potencjalnie należą do kogoś innego i wobec tego linki z nich są bardziej wartościowe. Ale... czy Google, szczególnie po ostatnich aktualizacjach, nie zauważa, że dane 150 czy 200 adresów to farma linków? Bo przecież wszyscy użytkownicy tego pakiety dzielą tę samą pulę adresów i wszyscy są zainteresowani manipulowaniem wynikami wyszukiwania? To jak to się realnie sprawdza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Akurat tutaj myślę, że warto rozgraniczyć vpsy od kont seo (shared). I jak (technicznie) działają VPS-y SEO w rodzaju biznes host? 1 adres IP + 50 współdzielonych adresów IP SEO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach