Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Cześć posiadam 3 konta hostingowe (2 w jednym hostingu i 1 w innym). Ich nazwy to (nie wiem czy mogę reklamować, wiec napiszę przykładowe dane) : 1. główna.pl - Domena główna serwer 1. 2. juhu.s1.xxx.pl - Domena na jakieś obrazki, multimedia, serwer 2. 3. cze.ccc.eu - Domena na backup, serwer 3. Domena 1 oraz 2 są na tym samym serwerze wiec mają ten sam DNS (ns1.xxx.pl ns2.xxx.pl) a domena 3 ma DNS (ns1.ccc.pl, ns2.ccc.pl) I teraz chciałbym połączyć to tak: img.główna.pl -> juhu.s1.xxx.pl backup.główna.pl -> cze.ccc.eu Jak ustawić tak DNS ? Panel to DA. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 (edytowany) W edycji DNS wstawiasz rekord: backup.główna.pl CNAME cze.ccc.eu. Analogicznie dla drugiej subdomeny. Edytowano Październik 12, 2013 przez Misiek08 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Wyświetla mi jedynie: Apache is functioning normally Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 CNAME to nie pełny redirect - mój błąd: musisz wstawić subdomeny normalnie i .htaccess o takiej treści: RewriteEngine on RewriteRule ^(.*)$ http://cze.ccc.eu/$1 [R=301,L] lub jeśli nie zadziała to: RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ http://cze.ccc.eu/ [R=301] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2013 A jest możliwe, że gdy wejdę na img.głowna.pl to on pozostanie na tej stronie, a nie zmieni mi się w oknie przeglądarki na: juhu.s1.xxx.pl ? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2013 Są 2 wyjścia: 1. Przekierowania 301, ale to psuje od razu stronę www. 2. Proxy w htaccesie, czyli nawias zamiast "[L]" będzie "[L,P]" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2013 Dzięki bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach