norden 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 (edytowany) Witam, mam zamiar kupić router wifi i znalazłem właśnie ten model TL-WR841N i chciałbym się zapytać czy ktoś posiadał go i mógłby coś o nim powiedzieć jaki zasięg itp. http://allegro.pl/tp-link-router-wi-fi-tl-wr841n-300mbps-upc-aster-i3598952733.html a może ten z 1 antenką? http://allegro.pl/tp-link-tl-wr740n-ap-router-dsl-150mbps-gratis-i3598779098.html Jak i czy da się z niego zrobić AP? Edytowano Październik 12, 2013 przez norden (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 Posiadam ten drugi (1 antena), można postawić na nim AP bez problemu (jak zresztą sama nazwa aukcji wskazuje). Zasięg jest dobry, przy dobrym ułożeniu może nawet wystarczyć dla większego domu jednorodzinnego. Nigdy nie miałem z nim problemów, nie wiesza(ł) się, działa stabilnie. Ostatnio wgrałem do niego custom software, ale nawet na defaultowym miał duże możliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 W pierwszym masz transmisje po wifi w N 300Mb/s (realnie ok 150Mb/s), a w drugim 150Mb/s (realnie ok 75Mb/s). Co więcej w pierwszym przypadku niewiele Ci to da, bo porty ethernetowe są 100Mb/s. Więc możesz zaoszczędzić 20 zeta i kupuć zgrzewke browarku. Na jednym i drugim zrobisz AP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
norden 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 (edytowany) Dziękuję za pomoc A mam pytanie jeszcze bo mam zwykły router TPlink TD-8840T i chciałbym się zapytać czy dało by się te 2 routery spiąć razem kablem rj45, żeby ten TL-WR740N stał w innym pokoju? Edytowano Październik 13, 2013 przez norden (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Da się. Tylko pamiętej żeby DHCP mieć włączone na tym, który daje neta. Pozostałe muszą mieć wyłączone DHCP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach