Pawlo 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2013 Witam. Obecnie posiadam serwer Kimsufi 24G i myślę nad przeniesieniem się na serwer mSP lub mSP SSD. Chciałbym tutaj się poradzić, czy warto to zrobić i która opcja byłaby lepsza: mianowicie, czy opcja z dyskiem SSD poprawiłaby znacząco szybkość działania forum - czy jest warta tej różnicy 50 zł między mSP SSD a mSP zwykłym. Na dedyku są dwa fora, jedno dość duże, baza 1 GB z 3 tysiącami unikalnych wejść dziennie.Dziękuję serdecznie za pomocne odpowiedzi.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2013 Witam, Dyski SSD zawsze poprawiają wydajność przy odpowiedniej konfiguracji więc jeżeli masz taką możliwość to bym jednak preferował dopłacić. Przydać się może gdy forum się rozrośnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2013 Jeśli nie masz potrzeby wykorzystywania w pełni pojemności dysków twardych to śmiało bierz SSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2013 Pod fora i bazę danych warto ssd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2013 Once you go SSD you'll never come back Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawlo 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2013 Dzięki za odpowiedzi, co do konfiguracji, to chodzi tylko o ustawienie RAIDu czy o coś jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sz00gun 1 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2013 Jakiś czas temu zadałem identyczne pytanie tutaj, gdyż miałem ten sam dylemat. Też mam SP na SSD i jestem zadowolony. Nie mam wiele GB i jak narazie nie miałem z SSD problemu. Działają dość szybko jak narazie także są niezawodne. Bierz servz SSD. Inna sprawa.... nie wiem czy się doczekasz servera, wciąż mają backlog... ja czekałem od sierpnia aż kilkamiesięcy, jak narazie wstrzymali sprzedaż bo nie wyrabiali się z zakładaniem nowych. Na kimsufi czekałem ... bodajże 4 miesiące ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawlo 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2013 No czekam właśnie na te serwery, kimsufi 24 zamówiłem i za 2 h był (miesiąc temu), więc nie będzie chyba tak źle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach