Davidson 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2013 Witam, mam problem z instalacją amxbans na serwerze nginx, może inaczej instalator działa ale tuż po instalacji strona wyrzuca error 500. Dane do bazy danych są 100% prawidłowe, sprawdzone przez instalator i ręcznie przez mnie CHMOD prawidłowe, dodam że ten sam skrypt działał prawidłowo na serwerze Apache2. Link do zainstalowanego skryptu: http://bimbrownia.eu/bany/ Próbowałem wrzucać na osobnych vhostach, efekt taki sam. server { listen 80; server_name bimbrownia.eu www.bimbrownia.eu; #change your log path as according to your server access_log /var/log/access_log; error_log /var/log/error_log; root /var/www/bimbrownia; index index.html index.htm index.php; #rewrite rules for IPB try_files $uri $uri/ /index.php?q=$request_uri; #error 404 page redirect error_page 404 = /404.html; #redirect server error pages to the static page /50x.html error_page 500 502 503 504 /50x.html; location ~* \.(jpg|jpeg|gif|png|css|js|ico|xml)$ { access_log off; log_not_found off; expires 30d; } location ~* ^/(uploads|hooks|cache)/.*\.(php|cgi|pl|py|php3|php4|php5|php6|phtml|shtml)$ { deny all; } # Deny all attempts to access hidden files such as .htaccess, .htpasswd, .DS_Store (Mac). location ~ /\. { deny all; } location ~ \.php$ { root /var/www/bimbrownia; try_files $uri = 404; fastcgi_pass 127.0.0.1:9000; fastcgi_index index.php; fastcgi_param SCRIPT_FILENAME /var/www/bimbrownia$fastcgi_script_name; include fastcgi_params; } } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czakoszek 12 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Poczekaj wyciągnę tylko swoją szklaną kulę, włącz sobie error_log i dowiesz się co jest na rzeczy. Edytowano Październik 3, 2013 przez Czakoszek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2013 (edytowany) Config wygląda OK, aczkolwiek nie powinieneś w takiej formie używać SCRIPT_FILENAME, chyba że sobie zchrootowałeś pool php-fpm. Na ogół wystarczy wyłączyć pathy cgi w php.ini. Poza tym mogę Ci jeszcze powiedzieć, że error 500 najczęściej tyczy się serwera php-fpm, a więcej Ci powiem z logów. Edytowano Październik 3, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach