nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2013 Cześć złożyłem nowy zestaw na:Z87-G43 LGA1150i i4870k + MACHO 120Macho zakładałem sam, paste rozprowadzałęm swoim sposobem - mała kropka i przyciśnięcie radiatorem. Mam mały problem, w stresie procek ma 60 stopni na serii, radiator jest w miare zimny. Gdy podkręce procka nawet o 100 mhz wywala błąd "Failed OC" i płyta wraca do defultowych ustawień, nie ma szans załadować nawet windowsa.Co może być spowodowane takim zachowaniem ? podkręcałęm przez aplikację jak i w biosie. Dziwi mnie że na serii macho specjalnie się nie grzeje, a procek ma 60 stopni, chociaż wentylatory przyśpieszają więc może wychładza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2013 Jak podbijesz w biosie mnożnik o 1 to też wywala błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2013 Tak w biosie też, może to spowodowane jest że mam defaultowo ustawiony Core Voltage ? W asrocku wystarczyło zmienić taktowanie i po sprawie. W ogóle na serii, z macho 120 poci się na 55-60 stopni dosyć sporo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2013 Ten procek będzie się tak pocił przez gluta pod czapką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2013 Nie ma sensu go podkręcać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach