t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 (edytowany) Hej,jak niektórzy z Was wiedzą, usługa "Anty-DDoS" w OVH istnieje już od jakiegoś czasu. Podobno ma być płatna wg. cennika: Serwery VPS===========- VPS: +2PLN/m-cSerwery dedykowane==================- seria KS: +4PLN/m-c- seria SP: +4PLN/m-c- seria FS: +4PLN/m-c- seria EG: +8PLN/m-c- seria MG: +8PLN/m-c- seria mHG: +12PLN/m-c- seria HG: +12PLN/m-cUsługi pCC==========- host S +8PLN/m-c- host S++ +8PLN/m-c- host M +8PLN/m-c- host L +8PLN/m-c- host L+ +8PLN/m-c- host L++ +8PLN/m-c- host L2 +12PLN/m-c- host L2+ +12PLN/m-c- host XL +12PLN/m-c- host XL+ +12PLN/m-c W przypadku płatności za rok z góry, usługa jest darmowa.Okazało się jednak, że mogę zarządzać tą usługą spod nowego Manager'a bez uiszczania żadnych opłat. Testowałem to na Kimsufi 2G i rozwiązanie faktycznie działa! Tak przedstawia się formularz edycji firewall'a:Sprawdźcie, jak to wygląda u Was. Link do Manager'a serwerów dedykowanych: https://www.ovh.com/manager/dedicated/login.html Edytowano Wrzesień 25, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Z poziomu api długo przed wprowadzeniem tego dało się już tym zarządzać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karamy24 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 Nikt się tym nie chwalił ; _ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 HaPe, o API to wiedziałem, ale trochę nie chciało mi się tym bawić..Może ktoś nie wiedział o istnieniu Menadżera / API, dlatego założyłem temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2013 (edytowany) Ano działa, właśnie przetestowałem. Magia. Dzięki za info. Edytowano Wrzesień 22, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2013 (edytowany) Parę testów "przeprowadzonych" przeze mnie w ciągu kilku ostatnich dni. Anty-DDoS od OVH bez problemu wycina UDP floody rzędu 1 gigabita (pewnie i więcej, ale nie sprawdzałem) bez żadnych skutków ubocznych, a zatem nie jest to pic na wodę tylko ochrona, która normalnie kosztuje kilka stówek miesięcznie. Brać. Edytowano Wrzesień 24, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2013 (edytowany) Właśnie teraz chłopaczki usiłują DDoS'ować moją maszynkę i coś im nie wychodzi..Są okropnie zdziwieni, że nadal da się rozmawiać na serwerze głosowym i nic nie mogą z tym zrobić bez problemu wycina UDP floody rzędu 1 gigabita (pewnie i więcej, ale nie sprawdzałem) bez żadnych skutków ubocznych Oles na Twitterze pisał, że wycięli atak 28 Gbps / 36 Mpps bez negatywnych konsekwencji Edytowano Wrzesień 24, 2013 przez Avatat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2013 Chciałbym się dowiedzieć jak to cudo skonfigurować :> Uruchomić uruchomiłem, czy trzeba jakieś wyjątki itd. dodawać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2013 Ustaw filtrowanie na tryb "wymuszony" i włącz zaporę. U mnie zadziałało na atak automatycznie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2013 Ja sobie jeszcze firewalla skonfigurowałem bo lubię obciążać procesory firewalli, a nie dedyka . Polecam jeśli ktoś ma czas i chęci, żeby dopracować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Panel AntiDdos nie działa? Bo próbowałem wejść teraz i nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t4t4v4 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2013 Działa l3szczu: https://www.ovh.com/manager/dedicated/login.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2013 No faktycznie, próbowałem wejść w link, który jest u nich w FAQ ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 Heh, Odświeżam, bo jestem ciekaw jak teraz trzyma się ochrona przeciwko ddosom na Kimsufi : ) Ma ktoś porównanie z tym co było kiedyś, a z tym co jest teraz? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 W moim panelu nie ma. Może dlatego, że kupowałem kimsufi przez kimsufi.com ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach