bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 (edytowany) Więc tak. Jestem w 2 wyniku w Google z domeną: tematyka-xxx.plChciałbym dodać na stronę 2 kolejne tematyki (powiązane z pierwszą, lecz nie identyczne) dlatego myślę nad zmianą domeny na: tematyka.pli zrobić katalogi/rewrite, żeby wyglądało to tak: tematyka.pl/xxx/ tematyka.pl/yyy/ tematyka.pl/zzz/Czy taka zmiana pogorszy pozycję w Google? Mogę zawsze kupić 2 inne domeny typu: tematyka-yyy.pl tematyka-zzz.plale nie wiem czy jest sens. Edytowano Wrzesień 21, 2013 przez linoskoczek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 Zamiast rejestrować 3 nowe domeny to w ramach domeny tematyka.pl utwórz sobie subdomeny, np. xxx.tematyka.pl, yyy.tematyka.plNajważniejsze jest "poinformowanie" Google, że zmieniłeś domenę, czyli klasycznie 301. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 Wcześniej czytałem, że Google traktuje subdomenę, jako zupełnie oddzielną stronę, dlatego myślałem, że przy tematyka.pl/xxx/ tematyka.pl/yyy/ będzie lepiej. Mówisz, że subdomeny dadzą lepszy efekt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 Moim zdaniem ładniej to wygląda, ale trochę pracy masz przy tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 Pracy znaczy pozycjonowania, tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2013 No bo każdą musisz też dodać do google, sitemap itd. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Zgadzam się z Kamikadze - przede wszystkim dużo ładniej i logiczniej to wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 A jakbym zrobił że: tematyka.pl to strona główna, a w menu są odnośniki do wszystkich trzech tematyk? ----------------------------------------------------------------------- |..............................STRONA GŁÓWNA........................... | |.......TEMATYKA XXX.......TEMATYKA YYY..........TEMATYKA ZZZ.......... |______________________________________________________________________ (takie byłoby menu) I każda tematyka otworzy się tak jakby była podstroną. Wtedy lepiej subdomenami czy katalogami/rewrite? Wiem, kombinuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 To już jest lekko przekombinowane, poza tym dzisiaj rzadko stosuje się menu, które odsyła do innych stron. Lepiej zastosować subdomeny. Tylko że to będzie jedna strona, a nie inna. Po prostu chcę ładnie wbić 2 bardzo zbliżone tematyki do istniejącej już strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Słuchaj no zrobisz jak byś chciał U mnie działa to przykładowo tak: http://ping.serwerstatus.pl/ http://whois.serwerstatus.pl/ I moim zdanie ładniej wygląda bo później się bałagan robi jak jest w jednej domenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach