Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Finalnie zdecydowałem się na zakup do lapka do roboty W7 Home + Ubuntu i kilka innych. W domu siedzę na W7 Pro, na Ultimate mnie nie stać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamtomas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2013 Ten obrazek z przeglądarkami wymiata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2013 Właśnie jestem po świeżej instalce ósemki na jednym lapie, wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt, że Opera w stabilnej wersji to już 16-tka, nie 12-tka. i tu zaczynają się jaja. Ja zostaję przy 12.16 kompilacja 1860, bo to, co zaoferowali w 16-tce powala. Zawsze lubiłem w Operze to, że w zaawansowanych opcjach (opera:config) można było ustawić dosłownie wszystko, w nowej wersji użytkownicy zostali potraktowani po amerykańsku. Poczułem się jakbym dostał produkt Apple. Najlepsza moim zdaniem przeglądarka została zrównana ze słabszymi konkurentami. Pewnie miało to na celu jej upowszechnienie, że niby teraz to "przeglądarka dla każdego", ja jednak odnoszę wrażenie, że dzięki takim zabiegom może jedynie stracić swój i tak niewielki udział w "rynku". Nadal są w tej nowej wersji rzeczy, które biją konkurencję (np. menadżer haseł), ale już np. menadżer pobierania został spaprany. Norwegowie! Nie idźcie tą drogą! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 1, 2013 Same here. Tyle, że siedzę na Pale Moon 64bit. Lubię takie wynalazki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2013 Ja używam darmowego https://www.pokki.com/windows-8-start-menu Jest lepsze niż oryginalne menu start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2013 Jest jakaś darmowa prosta aplikacja, która mi po zalogowaniu po prostu odpali pulpit zamiast metra? Startu nie potrzebuję, ale coś takiego by się przydało. Myślę czy dodanie explorer.exe do autostartu nie załatwi sprawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kovalsky 22 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2013 @Archi może nie prosta aplikacja, ale sprawdzałeś to: How to Boot to the Desktop & Skip Metro in Windows 8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2013 (edytowany) Niestety nie działa. EDIT: Poprawka, działa po reboocie. Tyle, że mi teraz automatycznie ładuje eksplolatora (tak jakbym dodałem explorer.exe do autorunu właśnie), ale i tak lepsze to niż metro . Edytowano Październik 2, 2013 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamiakmatinka 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2013 Niestety nie działa. EDIT: Poprawka, działa po reboocie. Tyle, że mi teraz automatycznie ładuje eksplolatora (tak jakbym dodałem explorer.exe do autorunu właśnie), ale i tak lepsze to niż metro . Czy ten programik przywróci mi menu Start w WIN8? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2013 Nie przywróci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach