Gość nrm Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Nie. Sugeruję, że nie sumuje się tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Mamy lepszą dokładność, rzędu 10-30% - nie da się naszego kodu tak łatwo wyciąć przez co lepiej pokrywamy dokładność rzeczywistych odwiedzin w serwisach ... dla reklamodawców od razu lepsze dane Tworzymy firmę na dziesięciolecia Ale też pamiętaj, że właścicielem tych danych jesteś cały czas Ty, więc w każdym momencie możemy Ci te dane wyeksportować i możesz kontynuować monitoring przy użyciu Piwika już gdzie indziej (oczywiście z .js i mniej dokładny od naszego no ale przy użyciu nadal tego samego narzędzia). Piwik jest na licencji GPL, czy czasem nie powinniście więc też udostępnić ten dokładniejszy kod? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Jestem ciekaw jak długo byście mnie trzymali, jeśli bym miał na dysku ~1TB (jak nie więcej) P.S. Ładna czcionka, można wiedzieć jaka jest jej nazwa? Nie widziałem jeszcze strony która by tyle zajmowała i nie była plikownią Co do czcionki to custom po modyfikacjach. Piwik jest na licencji GPL, czy czasem nie powinniście więc też udostępnić ten dokładniejszy kod? Nie, nie modyfikujemy Piwika samego w sobie tylko wdrożenie i to co jest dalej. Mechanizmy API / wdrożenia to nie to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartek NullTalk.pl 10 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Nie widziałem jeszcze strony która by tyle zajmowała i nie była plikownią No widzisz, bo onet np. zajmuje o wiele więcej, tak samo Wirtualna Polska A ja dalej nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 No widzisz, bo onet np. zajmuje o wiele więcej, tak samo Wirtualna Polska A ja dalej nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie Onet nie migrowałby do nas na plan 5k tylko Custom Przy dziesiątkach milionów UU miesięcznie rozmawiamy już o współpracy na innym poziomie więc kwestia czy zajmuje to 100GB czy 10TB jest już drugorzędna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Zastanawiam się czy całkowicie zrezygnować z Google Analytics (zawsze to trochę mniej kodu JS ) 1. Mniej JSa nie będzie bo piwik też go ma. http://piwik.org/wp-content/uploads/2008/11/7-javascript-tag1.png 2. Piwik jako ogólnodostępny darmowy projekt jest bardziej podatny na różnego rodzaju ataki (f.e http://niebezpiecznik.pl/post/backdoor-w-piwiku/ ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 1. Mniej JSa nie będzie bo piwik też go ma. http://piwik.org/wp-...script-tag1.png 2. Piwik jako ogólnodostępny darmowy projekt jest bardziej podatny na różnego rodzaju ataki (f.e http://niebezpieczni...kdoor-w-piwiku/ ). 1. A nasz nie ma. 2. Jak każdy skrypt / oprogramowanie i to że darmowy / GPL wcale nie oznacza że bardziej / mniej. Nas ten problem z niebezpiecznika W OGÓLE nie dotyczył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 (edytowany) 1. A nasz nie ma. Magia ;-) 2. Jak każdy skrypt / oprogramowanie i to że darmowy / GPL wcale nie oznacza że bardziej / mniej. Nas ten problem z niebezpiecznika W OGÓLE nie dotyczył. Porównuje do GA. Nie chodzi mi również o kwestię płatnego skryptu czy darmowego, a dostępności jego kodu źródłowego w internecie. Edytowano Grudzień 5, 2012 przez Macsch (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Magia ;-) Nie Inny sposób implementacji statystyk Porównuje do GA. Nie chodzi mi również o kwestię płatnego skryptu czy darmowego, a dostępności jego kodu źródłowego w internecie. Za to GA to mistrz prywatności Coś za coś. Ryzyko zawsze istnieje, my je minimalizujemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość albatros Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2012 Heh, pewnie wybiorę Piwika bo pokazuje kilka razy większe statystyki xD Może kiedyś gdzieś źle wkleiłem kod GA, zrobiłem już wszystko od nowa, teraz tylko czekać kilka dni dla testów. Może coś poprawiłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość albatros Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 Możecie się połączyć z pocztą przez program? U mnie Opera Mail i komórka sobie nie radzą, dane podaję takie jak mam w panelu :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kede 31 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 Zaczynają się żale na forum Proponuje napisz do supportu to raczej najszybsza droga rozwiązania problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2012 Możecie się połączyć z pocztą przez program? U mnie Opera Mail i komórka sobie nie radzą, dane podaję takie jak mam w panelu :/ Napisz do supportu, tu trzeba miec dostęp do Twojego konta zeby zlokalizować co moze byc nie teges. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
b4stek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2012 Czy działa Wam strona zenbox.pl ? Pinguje ale coś u mnie włączyć się nie chce.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2012 Może wyczerpali limit UU ;;;;; ) U mnie działa : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2012 Działa działa Z łączami nie mieliśmy problemu chyba od trzech lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość albatros Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Jest szansa, że wprowadzicie obsługę Ruby on Rails? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Jest szansa, że wprowadzicie obsługę Ruby on Rails? Jest w planach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość albatros Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 W takim razie czekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 (edytowany) No to może i ja przerzucę moje małe grupowe pożeracze w weekend. Zobaczymy Tylko troche boję się o to rozliczanie, co prawda TP pożeram mało (około 30gb/miesiąc), ale ruch mam spory (według statystyk DA ~ 30k UU miesięcznie). No i ten backup... Specjalnie mam 2 oddzielne serwerki na backup baz, czy mogę z tego zrezygnować na rzecz zenBackup? Edytowano Styczeń 2, 2013 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 No i ten backup... Specjalnie mam 2 oddzielne serwerki na backup baz, czy mogę z tego zrezygnować na rzecz zenBackup? Zrezygnować ze swojego backupu? Możesz jeżeli odpowiedzialność i gwarancje usługodawcy Ci wystarczają, ale czy powinieneś? Działa działa Z łączami nie mieliśmy problemu chyba od trzech lat Z łączami nie było problemu od 3 lat, firma działa od miesiąca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 (edytowany) W sumie? nielimitowany TP, także jednak zostane na "swoich" śmieciach w kwestii kopii. (domowy serwer plików, zewnętrzny LinuxPL, zewnętrzny hetzner). Edytowano Styczeń 2, 2013 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenbox.pl 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 (edytowany) No i ten backup... Specjalnie mam 2 oddzielne serwerki na backup baz, czy mogę z tego zrezygnować na rzecz zenBackup? Śmiało możesz rezygnować, lepszego niż u nas raczej nie będziesz miał. 4 niezależne kopie dziennie, plus z ostatnich 3 miesięcy. Zrezygnować ze swojego backupu? Możesz jeżeli odpowiedzialność i gwarancje usługodawcy Ci wystarczają, ale czy powinieneś? Czy wystarczają? Lepszych nie ma Z łączami nie było problemu od 3 lat, firma działa od miesiąca Marka działa od miesiąca. Operator naszych łącz i pozostałych projektów od 8 lat. Spółka od blisko roku. Edytowano Styczeń 2, 2013 przez zenbox.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 Czy wystarczają? Lepszych nie ma A jeżeli co się zdarza z różnych powodów coś sie z danymi stanie to co wtedy? Jakaś odpowiedzialność usługodawcy? Jeżeli nie to nie rozumiem dlaczego uzależniać bezpieczeństwo danych od jednego dostawcy. Zasada jest taka, że kopię trzeba trzymać lokalnie niezależnie od zapisów i zapewnień hostera - i raczej trzeba powtarzać wszystkim do skutku że tak trzeba robić. Marka działa od miesiąca. Operator naszych łącz i pozostałych projektów od 8 lat. Spółka od blisko roku. a dostawca łącz do operatora od pewnie 15 lat albo i więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2013 A jeżeli co się zdarza z różnych powodów coś sie z danymi stanie to co wtedy? Jakaś odpowiedzialność usługodawcy? Jeżeli nie to nie rozumiem dlaczego uzależniać bezpieczeństwo danych od jednego dostawcy. 6. Usługodawca zapewnia bezwarunkowe bezpieczeństwo danych przechowywanych na swoich serwerach, a będących własnością Usługobiorców. 7. Usługodawca dokonuje w odstępach co 12 h archiwizacji danych (backup) ze wszystkich serwerów i przechowuje ostatnie zarchiwizowane kopie przez 7 dni kalendarzowych. 8. Usługobiorca jest uprawniony do zwrócenia się do Usługodawcy z prośbą o nieodpłatne przywrócenie danych Usługobiorcy z serwera. Jak coś się stanie to możesz pozwać ich chyba, nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach