jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2013 Witam. Może mi ktoś powie, jakie należy spełniać kryteria aby otrzymać pracę jako programista WWW. Jaki zakres wiedzy należy mieć z PHP i czy inne języki też się liczą? I jakiego wynagrodzenia można się spodziewać bez doświadczenia. ew jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna. Pozdrawiam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2013 Masz portfolio to możesz myśleć o pracy, bez tego nikt na słowo nie uwierzy Zarobki zależnie słyszałem o 2k netto a nawet do 4k netto dla osoby z doświadczeniem i również 6-8k netto dla osób zajmujących się aplikacjami mobilnymi. To ostatnie to obecnie najciekawszy rynek. Napisz co potrafisz po prostu ... z tego co napisałeś wynika, że zbyt wiele nie potrafisz ale mogę się mylić. Nie rozumiem też pytania nt. wiedzy z PHP ? albo znasz język albo nie, pytanie w jak zaawansowanym stopniu. Rozmowa kwalifikacyjna zawsze jest inna, są rzeczy podobne z uwagi na charakterystykę pracy ale to logiczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2013 Masz portfolio to możesz myśleć o pracy, bez tego nikt na słowo nie uwierzy Zarobki zależnie słyszałem o 2k netto a nawet do 4k netto dla osoby z doświadczeniem i również 6-8k netto dla osób zajmujących się aplikacjami mobilnymi. To ostatnie to obecnie najciekawszy rynek. Napisz co potrafisz po prostu ... z tego co napisałeś wynika, że zbyt wiele nie potrafisz ale mogę się mylić. Nie rozumiem też pytania nt. wiedzy z PHP ? albo znasz język albo nie, pytanie w jak zaawansowanym stopniu. Rozmowa kwalifikacyjna zawsze jest inna, są rzeczy podobne z uwagi na charakterystykę pracy ale to logiczne. odnośnie php, źle sprecyzowałem. Chodziło mi o stopień zaawansowania. Nie szukam jeszcze pracy, ale chciałbym wiedzieć co jeszcze muszę się douczyć, aby w przyszłości nie wyjść na głupka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2013 odnośnie php, źle sprecyzowałem. Chodziło mi o stopień zaawansowania. Nie szukam jeszcze pracy, ale chciałbym wiedzieć co jeszcze muszę się douczyć, aby w przyszłości nie wyjść na głupka. Cały czas musisz się uczyć. To nie jazda na rowerze, że nauczysz się pedałować i już wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2013 Programista WWW to mało sprecyzowany zawód - zastanów się, czy chcesz kodować frontend, czy backend. Oczywiście możesz sam napisać CMS jeśli znasz HTML, CSS, JS, jQuery, PHP, MySQL ..... i można dopisywać - jednym słowem nie zrobisz tego w tydzień i przeczytaniu jednej książki z wydawnictwa Helion.Na pewno portfolio jest dużym plusem, ponieważ Twój rozmówca może ocenić wykonane projekty pod kątem oczekiwanych umiejętności od pracownika. Jeśli chcesz kodować w PHP to powinieneś rozumieć takie zagadnienia jak OOP, Smarty, wybrany framework (Kohana, Zend,....), MVC, i można by tak wymieniać - jak widzisz to tylko, gdy chcesz kodować w samym PHP. Zerknij w oferty pracy w swoim regionie i sprawdź jakie wymagania stawia pracodawca w stosunku do pracownika. Nie rozumiesz któregoś ze skrótów/zwrotów - zapytaj wuja Google.Jeśli uważasz, że kodowanie stron to Żyd w sieni, pieniądz w kieszeni to jesteś w błędzie - zarobki na jakie możesz liczyć na start to około 2-2,5k do rąk własnych. Włóż między bajki opisy sielskiego życia "informatyka" za 10k na rękę i 3 nałożnicami - takie rzeczy tylko w erze.W mojej okolicy płacą około 4-5k na rękę ogarniętym seniorom - przynajmniej takie mam informacje. Pamiętaj - co firma, to inne stawki wynagrodzenia, ale jeśli ktoś będzie Ci proponował 1600 brutto, gdy będziesz miał parę lat doświadczenia i fajne portfolio to grzecznie podziękuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bubulek24 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2013 Dokładnie, za 1600 zł osoba z kilkuletnim stażem po prostu nie może pracować. Najlepiej poszukaj i popytaj - w agencjach czy firmach w tym samym mieście stawki mogą być diametralnie różne, wiem co mówię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach