Veav_ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2013 (edytowany) Witam,mam kod obrazek.php <?php header("Content-type: image/jpeg"); putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.')); ob_start(); session_start(); ini_set('display_errors',1); error_reporting('E_ALL'); $image = imagecreatefrompng("images/obrazek.png"); $colorobr = ImageColorAllocate($image, 0, 0, 0); $color = ImageColorAllocate($image, 255,255,255); $color2 = ImageColorAllocate($image, 30, 200, 30); // połączenie z mysql ~~~~~tutaj mam laczenie z baza~~~~~~ $nick = $_SESSION['nick']; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM `obrazek` WHERE `nick`='$nick'"); while ($dane = mysql_fetch_assoc($wynik)) { imagettftext($image, 14, 0, 19, 24, $colorobr, "text.ttf", $dane['nick']); imagettftext($image, 14, 0, 21, 24, $colorobr, "text.ttf", $dane['nick']); imagettftext($image, 14, 0, 20, 23, $colorobr, "text.ttf", $dane['nick']); imagettftext($image, 14, 0, 20, 25, $colorobr, "text.ttf", $dane['nick']); imagettftext($image, 14, 0, 20, 24, $color, "text.ttf", $dane['nick']); } mysql_close(); imagealphablending($image, false); imagesavealpha($image, true); imagepng($image); ImageDestroy($image); ?> No i gdy włączam na stronie ten plik to błąd że obrazek nie może zostać wyświetlony ponieważ zawiera błędy. Co jest źle? Nick trzymam w sesji,bo mam logowanie i chce żeby po zalogowaniu pokazał się owy obrazek z nickiem. Edytowano Wrzesień 9, 2013 przez Veav_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2013 Skoro wrzucasz do *.png to po co ci: header("Content-type: image/jpeg"); A jeżeli pokazujesz błędy: ini_set('display_errors',1); error_reporting('E_ALL'); to one się wyświetlą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Veav_ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2013 Poprawione na png,a błędy właśnie się żadne nie wyświetlają.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Veav_ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2013 Problem rozwiązany ,mam jeszcze tylko jedno pytanie. Chcę żeby na tym obrazku,który został wygenerowany pojawiał się drugi obrazek,który będzie pobierany z bazy danych tzn, użytkownik x ma w bazie "obrazek" i wartość 40 i chcę żeby wyświetlił się wtedy obrazek o nazwie 40.png ( z ftp ) . I nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach