Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2013 Ale chcesz mu pokazać na zewnątrz tzn nie z twojej sieci? To musisz DMZ i/lub przekierować porty na routerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2013 Cześć. Jakiś czas temu instalowałem na swoim PCie wirtualną maszynę (VMware Workstation) i zainstalowałem na niej panel, bo chciałem go pokazać koledze... i zong! Nie mógł wejść. Jak ustawić w VMware, aby IP robione w Virtual Network Editor było dostępne publicznie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 Jeszcze możesz dodatkowo zmostkować połączenie (w Virtual Boxie jest możliwość zmiany ustawień karty sieciowej na zmostkowany) - wtedy będziesz dostawał IP z tej samej sieci co masz kompa-matkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 Cześć. Jakiś czas temu instalowałem na swoim PCie wirtualną maszynę (VMware Workstation) Jeszcze możesz dodatkowo zmostkować połączenie (w Virtual Boxie jest możliwość zmiany ustawień karty sieciowej na zmostkowany) Co ma jedno do drugiego? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 W łatwy sposób udostępni tego kompa, bo będzie miał to smao IP co nadaje router, więc nie będzie za NATem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 Zepnijcie się po hamachi i po krzyku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 (edytowany) W VMWare Playerze jak i Workstation możesz wybrać taki tryb karty jak 'Bridged' Po ustawieniu tego trybu VM dostanie adres IP z twojej sieci lokalnej, wtedy już tylko zostaje zrobić przekierowanie portu na twoim routerze. @EDIT Nie doczytałem momentu w którym napisałeś o Network Editorze, w takim razie ustaw kartę w tryb NAT, następnie przy typie karty masz NAT Setings i dodajesz w Port Forward odpowiednie porty. Przykładowo: Następnie robisz takie samo mapowanie portu na routerze, tylko do adresu hosta (matki). Edytowano Wrzesień 5, 2013 przez Rbit (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach