zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Witam serdecznie. Posiadam stronę na której widgety są w html. Posiadam skrypt który jest w pliku .php i chciałbym go odtworzyć w widgetcie który działa w html. W ten sposób to zrobiłem, lecz w miejscu nic się nie pojawia. + dodaję kod : <?php $serwer="176.9.213.149"; $port="25565"; $socket=@fsockopen($serwer,$port,$errno,$errstr,2); if($socket == true) { echo "Serwer online :)"; }else { echo "Serwer offline."; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shad 38 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 include 'status.php'; ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 <?php include 'status.php'; ?> Nieciekawe się zrobiło : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Nie podałeś żadnych informacji na temat tego oprogramowania. <?php include "status.php"; ?> (Pomijając już to że include powinien mieć pełen path do pliku) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Nie wiem tak jakoś wkleiłem, możesz mi powiedzieć o co chodzi z tym pathem? Plik mam w public_html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Przykładowo: <?php include __DIR__ . DIRECTORY_SEPARATOR . "status.php"; ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Tez nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 A gdyby zrobic prosty iframe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 (edytowany) Dzięki leszczu za pomoc, lecz mam problem z wysokością ... Kod : <iframe src="status.php" width="50" height="50"> Twoja przegl?darka nie obs?uguje ramek p?ywaj?cych! </iframe> Edytowano Sierpień 29, 2013 przez zoxovsky (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2013 http://www.signs.pl/html/e/iframe.php Powinieneś teraz dać rade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2013 Jak ramka Ci nie pasuje... zawsze można jquery, metoda .load(). Aczkolwiek IE tego nie ogarnia... Alternatywa to ajax <!-- Wstawiasz do head --> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function () { $('#divStatusu').load('http://adres.pl/plik.php').fadeIn("slow"); }); </script> <!-- a to do body --> <div id="divStatusu"></div> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2013 Tez nie działa Wypadałoby się najpierw zorientować w temacie czy w takich modułach można używać PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2013 http://www.signs.pl/html/e/iframe.php Powinieneś teraz dać rade Nic się nie zmienia. Wpisuję 5 na 5 i cały czas takie duże jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2013 Po pierwsze, ustaw w css specjalny div dla napisu Online/Offline z rozmiarem czcionki i kolorem. Wtedy będzie musiało Ci wszystko zatrybić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2013 Po pierwsze, ustaw w css specjalny div dla napisu Online/Offline z rozmiarem czcionki i kolorem. Wtedy będzie musiało Ci wszystko zatrybić. Możesz wskazać jak to zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaneek 13 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2013 (edytowany) .status{ font-size: 10px; /*Rozmiar czcionki*/ color: red; /*Kolor czcionki*. } <div class="status">Offline</div> Edytowano Wrzesień 2, 2013 przez Yaneek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach