Sarr 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 (edytowany) Witajcie, Niedawno korzystająx z instrukcji na http://www.howtoforge.com/installing-nginx-with-php5-and-php-fpm-and-mysql-support-lemp-on-debian-wheezy zainstalowałem sobie Nginx na Debian Wheezy.Do tego PhPMyAdmin, joomlę i phpbb. Wszystko niby ok, ale poczta powoduje straszne opóźnienia.Serwer stoi na VPS.Generalnie chodzi mi o funkcję mail przez php.Wysyłanie poczty działa - mail np. z danymi nowego użytkownika dochodzi. Problem w tym, że tworząc tego użytkownika, czy wysyłając mail przez formularz (i w joomli i w phpbb) strona "myśli" przez jakąś minutę.Mail dochodzi na skrzynkę, po czym dopiero otrzymuję info, że tworzenie użytkownika / wysłanie maila się powiodło. O co może chodzić?Nic nie konfigurowałem jeśli chodzi o pocztę, bo czytałem że ma działać od razu. Moglibyście trochę poinstruować laika? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Edytowano Sierpień 27, 2013 przez Sarr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 zainstaluj program strace i spróbuj go uruchomić strace php skrypt.php Powinno być widać nad czym myśli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarr 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 zainstaluj program strace i spróbuj go uruchomić strace php skrypt.php Powinno być widać nad czym myśli Zatrzymało się dokładnie w tym miejscu, gdzie oznaczyłem na zielono. Potem poszło dalej normalnie, mail otrzymałem na gmailu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach