Nook 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2013 cześć mam pytanie czy u Was też leci mega wolno... chodzi mi o dane z ovh do hetzner? masakra jakaś max 300KB/s wyciągam momentami... a tak to o wiele mniej. mam do skopiowania z 30GB i nie wiem jak to przeskoczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nook 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 200 wyświetleń 0 odp ? no chłopaki bo u mnie dalej kiszka .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keram200 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 (edytowany) Jeżeli masz jakieś zasoby w innym DC, które ma lepsze połączenie z OVH i Hetznerem, użyj ich jako pośrednika w transmisji. Pamiętaj, aby w miarę możliwości spakować dane. Jako jeden / kilka plików będzie znacznie szybciej. Edytowano Sierpień 27, 2013 przez keram200 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2013 (edytowany) Nie wiem jak przesyłasz, ale w takich wypadkach ja pakuje do zaszyfrowanego archiwum pod losową nazwą i wystawiam przez nginx na jakimś dziwnym url i potem ściągam przy użyciu 'axel' http://axel.alioth.debian.org/ Ostatnio w ten sposób przetransferowałem 600GB archiwum z OVH i szło cały czas pełną szybkością łącza (mam w domu łącze 120mbit) Edytowano Sierpień 27, 2013 przez elcct (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach