Astronic 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Witam, zastanawiam się co lepsze dedyk czy vps chodzi mi o to żeby jednocześnie postawić 2 serwery CS z modami około 20 slotów i serwer minecraft z mała ilością modów na bukkicie około 20-25 slotów. Mam fundusz około 50-60 zł Ew jakiś mały serwer ts3. Ważne tylko żeby te serwery chodziły jednocześnie bez lagów. Mogę zrezygnować z 1 serwera CS. Proszę o propozycję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Kimsufi.pl ... W tej cenie raczej nic innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elektryk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Pod Cs to najlepiej Polska waw/poznań, dedyka nie znajdziesz w PL za taką cenę, może http://mintshost.pl/vps.php Standard Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 To nie ma prawa działać na vpsie. W jakiejkolwiek ogarniętej firmie włączysz to wszystko, wylecisz moment Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToFFiK 33 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Witam, zastanawiam się co lepsze dedyk czy vps chodzi mi o to żeby jednocześnie postawić 2 serwery CS z modami około 20 slotów i serwer minecraft z mała ilością modów na bukkicie około 20-25 slotów. Mam fundusz około 50-60 zł Ew jakiś mały serwer ts3. Ważne tylko żeby te serwery chodziły jednocześnie bez lagów. Mogę zrezygnować z 1 serwera CS. Proszę o propozycję. frytki do tego? Powiększ budżet 3/4 razy i zobacz ofertę hetznera/kimsufi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Astronic 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 A jeden serwer Cs i około 15 - 20 slotów minecraft ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikorol 16 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Witam, Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS z dyskami SSD. Minecraft + CS przy dwóch rdzeniach powinien działać płynnie - oczywiście bez masy modułów czy pluginów. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Astronic 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2013 Czy SSDIII będzie działać płynnie ? zamierzam wgrywać mało pluginów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
globalnetwork.pl 11 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2013 Witamy serdecznie, Zapraszamy do skorzystania z naszych usług: https://globalnetwork.pl/vpsopenvz Infrastruktura serwerowa znajduje się w Data Center ATM S.A., którego jesteśmy oficjalnym partnerem. Usługi świadczone są na markowych serwerach DELL oraz HP. Z poważaniem, Zespół BLUE LEAF Sp. z o.o. http://www.blueleaf.pl http://www.globalnetwork.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rasputin 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 vpsopenvz LOL do minecrafta to z gwarantowanymi zasobami albo dedyk a nie jakis badziew, nie wazn już nawet ilosc pluginow KS 16G za 100zl jak uda Ci sie kupic do pobije VPS na dyskach SSD 8 mimo ze dedyk ma zwykle, zawsze mozna poswiecic czesc ramu na ramdysk pod mape. Najzwyklej nie trzeba sie znac by wrzucic minecrafta do /dev/shm i wlaczyc rsync. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na 5tyk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Ja mam w MintsHost.pl VPSa za 25zl i jest na nim MineCraft 25slotow, Apache, Php,Mysql, phpMyAdmin, python-mysqld (czy podobnie) i jeszcze więcej śmieci, które poinstalowałem i działa stabilnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 @Na 5tyk To tylko świadczy o tym, jaką jakość tam utrzymują.. żaden powód do dumy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na 5tyk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 (edytowany) @Łukasz Według mnie utrzymują dobrą jakość. Dzięki instalacji htop obserwuję stan CPU i utrzymuje się do 50% oraz load poniżej 0.8, a na serwerze MineCraft jest spora ilość pluginów. Edytowano Sierpień 29, 2013 przez Na 5tyk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 To zobaczysz co się będzie dziać jak przyjdzie jeszcze kilku takich klientów jak Ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 (edytowany) To zobaczysz co się będzie dziać jak przyjdzie jeszcze kilku takich klientów jak Ty Też im to mówię od pół roku, że mają za tanio i nie utrzymają jakości Edytowano Sierpień 29, 2013 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Też im to mówię od pół roku, że mają za tanio i nie utrzymają jakości Komu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na 5tyk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 (edytowany) Komu?MintsHost To zobaczysz co się będzie dziać jak przyjdzie jeszcze kilku takich klientów jak TyWtedy nie będzie takiej jakości i będzie trzeba przejść na dedyka Edytowano Sierpień 29, 2013 przez Na 5tyk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach