sh4kul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2013 Witajcie. Zacznę od tego że jestem nowy. Jeżeli nie tu temat to proszę o przeniesienie goMam pewien problem. Chciał bym zainstalować na VPSie PHP i najpierw zainstalowałem: Lighttpd Potem przędłem do kroku instalacji PhP 5.5 I wyskakuje mi błąd. Może wiecie jak to naprawić. Bo kolega mi poleci tą stronę że tu pomożecie Jak robię: 1. cd /user/ports/devel/pcr/ 2. make config 3. enter 4. make reinstall clean ---Trwa instalowanie--- 5. cd /usr/ports/lang/ 6. ls | grep php ---Wybieram sobie php 5.5--- 7. cd php55 8. make install clean Błąd podczas instalacji: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2013 Masz już wgrany dany port. Zgodnie z instrukcją możesz go odinstalować używając komendy make deinstall w katalogu portu lub zainstalować go ponownie używając make reinstall. Jak coś Ci nie działa to spróbuj użyć make reinstall clean (powinno to zadziałać). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sh4kul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2013 Dobrze dziękuję spróbuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach