bzyk 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2006 Witam. Mam pod opieką serwis który został napisany jeszcze za starych czasów, kiedy to dopuszczalne było używanie register_globals=On. Stoi to już sobie parę lat na serwerze podłączonym do DSLa (na którym poza tym serwisem niewiele więcej jest udostępnione) no i przyszła pora na przeniesienie tegoż na profesjonalny hosting. Czy jest firma która pozwoli na uruchominie serwisu który potrzebuje włączonej zmiennej register_globals na On? Proszę nie bić jeżeli jest to głupie pytanie Programista ze mnie żaden, a o php wiem tyle że muszę się go nauczyć Tak więc proszę o konstruktywne odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2006 Dużo firm (łącznie z największa, home.pl) ma włączone register globals, bo w czasach open_basedir protection, mod security i takich tam może być to jedynie zagrożenie dla niesfornego użytkownika a raczej nie dla całego serwera ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetJaro 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2006 Masz kilka wyjść.. 1. Na początku skryptu wpisać odpowiedni kod, aby "rozpakować" tablice - wtedy będzie to działać normalnie 2. Na początku skryptu wpisać kod, który "ustawi" przez parser PHP odpowiednią wartość dla register_globals. [może to być wyłączone przez konf. php] 3. W plik .htaccess wpisać: php_flag register_globals on i wtedy będziesz miał na koncie register_gloabls na ON ;-) O wiele bezpieczniej jest pisać skrypty na register_globals OFF - bezpieczeństwa nigdy za wiele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bzyk 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2006 Dziękuję za pomoc. Szczególne dzięki dla Jaro za podpowiedź z rozwiązaniem w postaci odpowiedniej flagi w .htaccess. Takie rozwiązanie mnie satysfakcjonule. No to lecę szukać hostingu :-) Mam nadzieję że na tym forum jest więcej dobrych ludzi i dowiem się która firma jest ta najnaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach