Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 Witam, mam dosyć ciekawe problem z moją kartą graficzną. Podczas renderowania w Blenderze jak też gram w bardziej wymagające gry takie pokroju Battlefielda 3, czy Crysisa 3 podczas większej dawki efektów zawiesza się, a Windows informuje mnie, że sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność. Moja karta graficzna to: Procesor: Płyta główna: RAM: Zasilacz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 A sterowniki masz w najnowszej wersji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) zmieniałeś taktowanie w karcie graficznej ? bo z tego co widzę obecnie masz takty 835/1050/1670 a default ro 830/1000/1660 Edytowano Sierpień 22, 2013 przez krk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) Tak mam najnowsze z rekomendowanych, przy sterownikach w wersji beta dzieje się to samo :/ Dodam, że zasilacz kupiony na przełomie 2007-2008 roku. ~~EDIT~~ tak było podwyższone minimalnie, ale przed tym też to się robiło :/ O 5 MHz temperatura nie wzrosła. Edytowano Sierpień 22, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 skąd ty masz wersje sterwonika 326.19 ? gdzie na stronie producenta jest 320.49 ? odinstaluj obecne wyczyść rejestr i zainstaluj te stery http://www.nvidia.pl/object/win8-win7-winvista-64bit-320.49-whql-driver-pl.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 Panel poinformował mnie, że jest nowsza wersja, pobrał i zainstalował. Już usuwam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) Jeśli wcześniejsza porada nie pomoże, podbij napięcie ale dla trybu 2d i 3d np.afterburnerem Edytowano Sierpień 22, 2013 przez krk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) Niestety, ale nie mam możliwość edycji napięcia Może to wina zasilacza? Już swoje lata ma... Edytowano Sierpień 22, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) wejdz w settings i tam masz zaznacz odblokuj kontorle napięcia tak jak na obrazku. powinno to wyglądać później tak Edit: w dalszym ciągu masz tamte stery, wywal je i zrób tak jak Ci pisałem... Edytowano Sierpień 22, 2013 przez krk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 Zdjęcie zrobiłem zanim usunąłem Na ile ustawić domyślnie mam 1000. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 ustaw 1010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 (edytowany) Dziwne, ale po pierwszym testowym renderze nie zawiesił się Tak się jeszcze zapytam, im wyższe napięcie tym lepiej, czy tym gorzej? Edytowano Sierpień 22, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 Dziwne, ale po pierwszym testowym renderze nie zawiesił się Tak się jeszcze zapytam, im wyższe napięcie tym lepiej, czy tym gorzej? czasem tak bywa, że niewiele trzeba podnieść napięcie. Wiem bo zajmuję się OC trochę Oczywiście im niższe tym lepiej, mniej proądu, niższa temperatura, tylko sam widzisz że przy zbyt niskim wywalało Ci błąd. ale te napięcie co ustawiłeś jest OK i na 100% bezpieczne, ja do testu dawałem napięcie 1,28V i karta nie poszła z dymem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2013 Zwiększenie napięcia to zwiększenie stabilności, uV jest dobry, ale nie można przesadzić. Również wiem coś o tym bo mi na full crysis się wywalał co jakiś czas zanim mu zdozowałem +20 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach