szikael 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2013 Witam, Mam chodzącego Postfixa + dovecot + SASL+Roundcube. Wszystko działa w miarę prawidłowo. Problem powstaje gdy używam poczty za pomocą telefonu. W folderze użytkownika tworzy się dodatkowy katalog poczty wysłanej. Struktura wygląda mniej więcej tak:mail/virtual/test@mojadomena.pl: .INBOX.Sent - folder wysłanych dla RoudCuba .Wys&AUI-ane - folder wysłanych dla telefonu z systemem Android Dla innego telefonu tworzy się jeszcze inna struktura plików. Dlaczego tak się dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2013 Dlaczego nie ustawisz w konfiguracji klientów poczty jednego folderu jako wysłane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szikael 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2013 Chętnie bym to zrobił ale, żadne z dotychczasowych prób, zmian różnych setingów, nie przyniosły oczekiwanego sukcesu. Łukaszu podpowiesz mi gdzie mam tego szukać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bermut 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 Zakładałbym, że w pliku konfiguracyjnym RoundCube znajdziesz folder, gdzie zapisują się wysłane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2013 http://wiki2.dovecot.org/Plugins/MailboxAlias Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach