^.Harnas* 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Witam wykupiłem Hosting www w firmie Linuxpl.com Wczoraj ktoś atakował moją strone atakami DDOS oraz ich serwer Administrator mi napisał że mi wyłaczy strone na 4 dni aby cos tam sprawdzić a następni jak sie okaze ze ataki są przez moją strone to natychmiastowo rozwiązuja ze mną umowe. I teraz mam do was pytanie czy oni mogą ze mną ak postąpic ? Czy mogą wyłączyc mi strone na 4 dni ? Czy mogą zerwać ze mna umowę natychmiastowo nie ponosząc zadnych konsekwencji ? Co mogę zrobić w tej sprawie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Regulamin reguluje takie sprawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prowebit 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 To co możesz zrobić to jak najszybciej zmienić usługodawcę hostingu dodatkowo powinieneś sprawdzić swój skrypt stronę czy nie posiada jakiś luk bezpieczeństwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^.Harnas* 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 czyli jestem bez jakichkolwiek praw w stosunku do hostingu tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Zazwyczaj operatorzy w regulaminach zabezpieczają się na takie okoliczności. Trochę dziwne, że potrzeba na to czterech dni, ale może operator ma swoje powody. Nie dziw się, zwłaszcza na współdzielonym hostingu, że operatorzy stosują blokady. Jeśli nie masz pomysłu, co może powodować ataki, sprawdź koniecznie swoją stronę. Przykładem darmowego skanera jest http://sucuri.net/ W doświadczenia dużego operatora mogę powiedzieć, że w 80-90% takich sytuacji właściciel strony nie ma pojęcia, że to w jego stronie są luki wykorzystywane do ataków przez złośliwe oprogramowanie. Natomiast trudno powiedzieć, czy to właśnie to powoduje te DDOS'y, bo w to trudno uwierzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2013 Zmień usługodawcę hostingu... proste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach